Boek
Nederlands

Voor altijd mijn mama : leven met jongdementie

Kathleen Aerts (auteur)
+1
Voor altijd mijn mama : leven met jongdementie
×
Voor altijd mijn mama : leven met jongdementie Voor altijd mijn mama : leven met jongdementie

Voor altijd mijn mama : leven met jongdementie

Genre:
Persoonlijk relaas door de Belgische zangeres van K3 over haar moeder die op relatief jonge leeftijd begon te dementeren.
Onderwerp
Dementie
Titel
Voor altijd mijn mama : leven met jongdementie
Auteur
Kathleen Aerts
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2015
206 p.
ISBN
9789401428774 (paperback)

Besprekingen

Het lijkt bij haar moeder in eerste instantie op een depressie als gevolg van de dood van haar echtgenoot; de diagnose Alzheimer slaat in als een bom. Te weinig handvatten vanuit de medische hoek waar het gaat om jongdementie leidt bij de schrijfster tot een zoektocht naar mogelijke behandeling en begeleiding. Niet heel succesvol, er is weinig voorhanden en het blijkt vooral pionieren en je telkens opnieuw aanpassen aan de soms per uur wisselende situatie. Daarbij geteld het verdriet om de moeder die je 'kwijtraakt', je huwelijk en de geboorte van twee kinderen in dezelfde jaren, het betekent dat je leven op de schop gaat. Uiteindelijk wordt haar moeder opgenomen in een verpleeghuis, zelfs haar in huis nemen blijkt geen oplossing meer. Maar daar gaat een hele geschiedenis aan vooraf. Een vlotte schrijfstijl; als lezer word je het proces ingezogen. Dat kun je ook de zwakte van het boek vinden: te weinig reflectie, geen adempauze. Het overstijgt het onderwerp niet, maar het belang van k…Lees verder

Over Kathleen Aerts

CC BY 3.0 - Foto van/door Marco Tulner

Kathelijne Elisabeth Maria "Kathleen" Aerts (Geel, 18 juni 1978) is een Belgisch zangeres, (musical)actrice, schrijfster en presentatrice. Ze is vooral bekend als de blonde zangeres in de originele bezetting van de Vlaamse meidengroep K3.

Biografie

Begin carrière en K3 (1998-2009)

Ze volgde de normaalschool in de richting talen en wiskunde. Ze studeerde eind jaren negentig af als onderwijzeres.

Ze trad voor het voetlicht door haar deelname aan de Soundmixshow van 1998 in België waar ze derde werd met het nummer Grow A Baby van de Belgische popgroep Pop In Wonderland.

Ook verving ze actrice Sanne in de musical Sneeuwwitje, die weigerde de prins in de musical te kussen. Aerts speelde daarvoor al in het ensemble van Sneeuwwitje en had daar geen problemen mee en kreeg de rol van Sneeuww…Lees verder op Wikipedia