Boek
Nederlands

Verboden terrein

Kate Brian (auteur), Suzanne Braam (vertaler)
+1
Verboden terrein
×
Verboden terrein Verboden terrein
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
De 15-jarige Reed (ik-figuur) heeft vriendschap gesloten met de Billings girls, maar betaalt daar een hoge tol voor: chantage. Dan verdwijnt haar vriendje Thomas en zijn alle ogen, ook die van de politie, op haar gericht. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Schoolleven, Geheimen
Extra onderwerp
CHI, onderwijs, Thrillers
Titel
Verboden terrein
Auteur
Kate Brian
Vertaler
Suzanne Braam
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Invitation only
Uitgever
Houten: Van Goor, 2008
212 p.
ISBN
9789047502081

Besprekingen

Sinds Privé (De Leeswelp 2008, p. 191) is er veel veranderd in het leven van het hoofdpersonage Reed Brennan. Zo is ze niet langer een ongelukkige tiener uit een onnoemelijk klein dorp in de Verenigde Staten, maar een studente aan de elitaire middelbare school Easton. Dit is echter niet haar enige vlucht vooruit geweest. Door middel van allerlei intriges is ze er nl. in geslaagd om bij de meest populaire meiden van de school te behoren, 'the Billings Girls'. Dit zijn echter geen lieverdjes, en echte vriendinnen heeft Reed dan ook niet. In de plaats daarvan mag ze allerlei klusjes opknappen voor de Billing Girls ? Reed doet er immers alles aan om hun vriendschap te winnen. In het tweede deel van deze romancyclus blijkt dat de Girls ongemeen ver durven gaan in het spelen met gevoelens van anderen. Ze manipuleren daarbij niet enkel Reed, maar ook medestudenten worden meedogenloos misbruikt. Stap voor stap ontdekt het hoofdpersonage de ware aard van deze meisjes. Toch probee…Lees verder
De 15-jarige Reed Brennan (ik-figuur) is aangenomen op een zeer prestigieuze privéschool. Ze sluit vriendschap met een aantal meiden, de Billings girls, maar betaalt daar een hoge tol voor: chantage. Dan verdwijnt haar vriendje Thomas ineens en zijn alle ogen, ook die van de politie, op haar gericht. Wanneer een andere rijkeluisknul verliefd wordt op Reed, moet zij vechten voor de waarheid. Tweede 'chickthrill' uit de 'Privé-serie' over Reed*. Spannend verhaal over het wilde leven op een Amerikaanse privéschool. Feesten, liefde, moord, drank, drugs en seks, alle thema's komen erin voor. Of het de werkelijkheid benadert, is de vraag. De thema's zorgen in ieder geval voor een goed leesbaar verhaal dat de doelgroep zeker zal aanspreken. Het verhaal is in korte hoofdstukken geschreven met veel spreektaal en leest gemakkelijk. Een mooie verzorgde foto van een kussend stel op het omslag. Voor jongeren vanaf ca. 15 jaar.

Over Kate Brian

Kieran Scott (Montvale, New Jersey, 11 maart 1974) is beter bekend onder haar pseudoniem Kate Brian en is een Amerikaanse schrijfster.

Biografie

Kieran Scott groeide op in Bergen County. Ze was geslaagd aan Pascack Hills High School en studeerde af aan Rutgers University waar ze zowel een major haalde in Engels als in Journalistiek. Ze werkte vier jaar als redacteur voordat ze schrijfster werd. In Nederland is ze vooral bekend om haar jeugdchicklits ofwel chickthrills, waaronder de Privé-serie en 2 vriendinnen, 1 ex en een droomprins, voor jongvolwassenen. Ook schrijft ze onder de naam Emma Harrison. Ze woont nu samen met haar man en zoon in Ridgewood, New Jersey.

Bibliografie

De Privé-serie