Boek
Nederlands

Rituelen

Kate Brian (auteur), Suzanne Braam (vertaler)
+1
Rituelen
×
Rituelen Rituelen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Als een scholiere begint aan haar tweede jaar op een elitaire school, worden de huisregels veranderd. Daar is niet iedereen het mee eens.
Onderwerp
Schoolleven, Geheimen
Titel
Rituelen
Auteur
Kate Brian
Vertaler
Suzanne Braam
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Inner circle
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Goor, 2010
202 p.
ISBN
9789047512622 (paperback)

Besprekingen

Kate Brian slaat in het vijfde deel van haar 'Privé'-serie dezelfde weg in en brengt opnieuw in haar intussen bekende stijl een pageturner van jewelste die je vaak op het puntje van je stoel doet zitten. De jongens en meisjes van de elitaire Easton Academy zijn weer om het knapst, om het rijkst en om het decadentst. En tussen al dat fraais verschijnt toch weer Reed Brennan.
In het vorige deel, Bekentenissen, kwam de arme beursstudente uit een gebroken gezin voor het eerst in beeld. Haar vriendje werd vermoord en zij moest er ook bijna aan geloven, terwijl haar beste vriendinnen van school werden 'verwijderd'. In Rituelen keert Reed tegen alle verwachtingen in terug naar Easton Academy. Het gezin is herenigd, de problemen van moeder zijn voorbij en Reed kan met goede moed het schooljaar starten. Josh, haar nieuwe vriendje, neemt haar onmiddellijk onder zijn vleugels en het schooljaar lijkt niet meer stuk te kunnen. De erg rijke en hooghartige Cheyenne neemt meteen het …Lees verder
Reed Brennan (ik-figuur) staat aan het begin van het tweede schooljaar op de elitaire Easton Academy. Ze wil een frisse nieuwe start maken na alles wat er het afgelopen schooljaar is gebeurd: leugens, bedrog, chantage, moord. Samen met een stel meiden woont Reed in Billings House, waar dit schooljaar nieuwe strenge regels gehanteerd worden, waaronder het afschaffen van de ontgroeningstraditie. Cheyenne Martin, een van de ‘oudere’ Billings Girls, verzet zich tegen de nieuwe regels, want die zouden een belediging zijn voor de Billingsgeschiedenis. Reed en Cheyenne staan wat opvattingen betreft lijnrecht tegenover elkaar met alle gevolgen van dien. Deel 5 uit de Privé-serie na 'Bekentenissen'*. Heerlijke, romantische, maar ook spannende chicklit, waarin veel onderwerpen aan de orde komen: vriendschap, verliefdheid, leugens, het schoolleven etc. Aan het eind van het verhaal een onverwachte draai. Makkelijk leesbaar, korte hoofdstukken. Foto-omslag; paperback met vrij kleine druk. Vanaf ca…Lees verder

Over Kate Brian

Kieran Scott (Montvale, New Jersey, 11 maart 1974) is beter bekend onder haar pseudoniem Kate Brian en is een Amerikaanse schrijfster.

Biografie

Kieran Scott groeide op in Bergen County. Ze was geslaagd aan Pascack Hills High School en studeerde af aan Rutgers University waar ze zowel een major haalde in Engels als in Journalistiek. Ze werkte vier jaar als redacteur voordat ze schrijfster werd. In Nederland is ze vooral bekend om haar jeugdchicklits ofwel chickthrills, waaronder de Privé-serie en 2 vriendinnen, 1 ex en een droomprins, voor jongvolwassenen. Ook schrijft ze onder de naam Emma Harrison. Ze woont nu samen met haar man en zoon in Ridgewood, New Jersey.

Bibliografie

De Privé-serie