Boek
Nederlands

Onkwetsbaar

Kate Brian (auteur), Suzanne Braam (vertaler)
+1
Onkwetsbaar
×
Onkwetsbaar Onkwetsbaar
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
De 15-jarige Reed (ik-figuur) woont bij de chique en verwende Billings Girls op Easton Academy. Haar vriendje Thomas is vermoord. Zou haar nieuwe liefde Josh daar iets mee te maken kunnen hebben? Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Schoolleven, Geheimen
Extra onderwerp
CHI, onderwijs, school
Titel
Onkwetsbaar
Auteur
Kate Brian
Vertaler
Suzanne Braam
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Untouchable
Uitgever
Houten: Van Goor, 2009
198 p.
ISBN
9789047508090

Besprekingen

Onkwetsbaar is het derde deel in een reeks rond de 'Billings girls' op de exclusieve privéschool Easton Academy. Thomas wordt dood teruggevonden. Hoewel aanvankelijk niets wordt losgelaten over de doodsoorzaak, wordt langzaam duidelijk dat hij waarschijnlijk vermoord is. Reed en Josh vermoeden dat het iets te maken heeft met de louche drugshandeltjes waarbij Thomas betrokken was. Over de doden niets dan goed, en omdat ze nog niets weten over de doodsoorzaak, houden ze deze informatie achter voor de politie. Uiteindelijk beslissen ze om toch alles op te biechten, in de hoop dat de dader op die manier snel kan worden gevat.
Ondertussen worden Reed en Josh verliefd op elkaar. Omdat Reed zich schuldig voelt tegenover haar gestorven vriendje Thomas, proberen ze de verliefdheid te verbergen. Wanneer een van haar vriendinnen erachter komt, licht ze Reed in over het schandaal waarbij Josh betrokken was. Hij werd van zijn vorige school geschopt toen zijn kamergenoot onder verdachte …Lees verder
Het 15-jarige meisje Reed (ik-figuur) mag, ondanks haar eenvoudige afkomst, toch bij de chique en verwende Billings Girls op Easton Academy wonen. Reeds vriendje Thomas, drugsdealer, is vermoord. Ze wordt meteen verliefd op zijn kamergenoot Josh die verdacht wordt van de moord. Alhoewel nergens vermeld, na 'Privé' en 'Verboden terrein'* is dit het derde deel van een populaire chicklit-serie zonder naam (de serie heet in Amerika 'Private' en is daar al bij deel acht). Zonder voorkennis is het een onbegrijpelijk vervolg dat voortdurend verwijst naar eerdere gebeurtenissen. Het boek eindigt met raadsels rondom een vriendin die zogenaamd is opgenomen in een psychiatrische inrichting. Deel vier ('Bekentenissen'), dat op de speciale Hyves-site al wordt aangekondigd, zal uitkomst moeten bieden. Rare schoolregels en Amerikaanse toestanden schetsen een beeld van een nare wereld vol intriges waarin niemand te vertrouwen is. Kritische lezers blijven met vraagtekens achter, oppervlakkige lezers z…Lees verder

Over Kate Brian

Kieran Scott (Montvale, New Jersey, 11 maart 1974) is beter bekend onder haar pseudoniem Kate Brian en is een Amerikaanse schrijfster.

Biografie

Kieran Scott groeide op in Bergen County. Ze was geslaagd aan Pascack Hills High School en studeerde af aan Rutgers University waar ze zowel een major haalde in Engels als in Journalistiek. Ze werkte vier jaar als redacteur voordat ze schrijfster werd. In Nederland is ze vooral bekend om haar jeugdchicklits ofwel chickthrills, waaronder de Privé-serie en 2 vriendinnen, 1 ex en een droomprins, voor jongvolwassenen. Ook schrijft ze onder de naam Emma Harrison. Ze woont nu samen met haar man en zoon in Ridgewood, New Jersey.

Bibliografie

De Privé-serie