Boek
Nederlands

Bekentenissen

Kate Brian (auteur), Suzanne Braam (vertaler)
+1
Bekentenissen
×
Bekentenissen Bekentenissen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Als een jongen wordt opgepakt voor de moord op zijn vriend, doet een 15-jarige meisje er alles aan om de ware schuldige te vinden.
Onderwerp
Schoolleven, Geheimen
Titel
Bekentenissen
Auteur
Kate Brian
Vertaler
Suzanne Braam
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Confessions
Uitgever
Houten: Van Goor, 2009
201 p.
ISBN
9789047508106

Besprekingen

Met Bekentenissen is Kate Brian aan het vierde deel toe in haar chickthrill-reeks over de gebeurtenissen aan de poepchique Easton Academy. In de vorige boeken uit de reeks Privé (2008), Verboden terrein (2008) en Onkwetsbaar (2009) maakt de lezer kennis met hoofdpersonage Reed Brennan, die als meisje uit een achterbuurt via een beurs terechtkomt op Easton. Al vlug maakt ze deel uit van de Billings Girls, de mooiste, maar vooral rijkste en invloedrijkste meisjes van de hele campus. Iedereen valt voor en luistert naar Noëlle. Al in het eerste deel verdwijnt plots Thomas Pearson, Reeds vriendje. Later wordt Thomas vermoord teruggevonden. Reed vergeet hem niet, maar het leven gaat door op Easton en al gauw wordt Thomas' beste vriend, Josh Hollis, haar nieuwe vriendje. Daar start dit vierde deel.

Al van bij het begin wordt de lezer ondergedompeld in een geheimzinnige sfeer. Josh wordt beschuldigd van moord op Thomas en het leven lijkt weer zijn gewone gan…Lees verder
Op een bijeenkomst in de kapel van de elitaire Easton Academy wordt aangekondigd dat een van de leerlingen - verdacht van de moord op een vriend - is opgepakt. Door de mededeling is vooral de 15-jarige Reed zeer geschokt en gelooft in zijn onschuld. Met behulp van een andere student weet ze op slinkse wijze een secretaresse te dwingen een ontlastende verklaring af te leggen, waardoor een andere verdachte in beeld komt. Vervolg op de drie eerder verschenen delen in de serie 'Privé'*, over dezelfde school. Hoewel het verhaal, verteld door Reed als ik-figuur, spannend is en vlot geschreven, is de on-Nederlandse situatie met jongeren uit een superrijk milieu, die champagne drinken en een limousine huren om naar een feest op een soort kasteel te gaan, erg Amerikaans. Het feit dat Reed op een feestje haar vriendje Josh in de steek laat om zich bij haar onbetrouwbare huisgenoten te voegen, is moeilijk te volgen, maar wel nodig om de intrige op te lossen. Chickthrill voor meisjes vanaf ca. 14…Lees verder

Over Kate Brian

Kieran Scott (Montvale, New Jersey, 11 maart 1974) is beter bekend onder haar pseudoniem Kate Brian en is een Amerikaanse schrijfster.

Biografie

Kieran Scott groeide op in Bergen County. Ze was geslaagd aan Pascack Hills High School en studeerde af aan Rutgers University waar ze zowel een major haalde in Engels als in Journalistiek. Ze werkte vier jaar als redacteur voordat ze schrijfster werd. In Nederland is ze vooral bekend om haar jeugdchicklits ofwel chickthrills, waaronder de Privé-serie en 2 vriendinnen, 1 ex en een droomprins, voor jongvolwassenen. Ook schrijft ze onder de naam Emma Harrison. Ze woont nu samen met haar man en zoon in Ridgewood, New Jersey.

Bibliografie

De Privé-serie