Boek
Nederlands

Ambitie

Kate Brian (auteur), Suzanne Braam (vertaler)
+1
Ambitie
×
Ambitie Ambitie
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Na een brand in Reeds studentenhuis maakt ze met haar vriendinnen plannen om fondsen te werven middels een extravagant diner met beroemdheden. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Schoolleven, Geheimen
Titel
Ambitie
Auteur
Kate Brian
Vertaler
Suzanne Braam
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Ambition
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Goor, 2011
269 p.
ISBN
9789047516804 (paperback)

Besprekingen

Met Ambitie is Kate Brian aan haar zevende deel toe in deze verslavende serie. De serie staat garant voor een perfecte mix tussen thriller en chick-lit en houdt de lezer van bij het begin in een beklemmende greep. De auteur houdt ook vast aan haar succesformule: de rijkeluiskinderen van de Easton Academy maken elkaar weer het leven zuur en moord, glitter en glamour spelen een prominente rol in het verhaal.
Na het afbranden van Gwendolyn Hall, een van de oudste gebouwen van de Easton Academy (zie deel zes), worden alle studenten samengeroepen door de rector. Hij houdt de meisjes van Billings House en hun voorzitter, Reed Brennan, verantwoordelijk voor het drama en dreigt ermee Billings House te sluiten. Reden genoeg voor Reed om weerwerk te bieden. Ze stelt voor een inzameling te organiseren en vijf miljoen dollar bijeen te brengen voor de school. De rector gaat akkoord. Ondertussen wordt Reed nog altijd verscheurd door de liefde voor haar ex-vriendje Josh. Deze trekt nu st…Lees verder
Reed Brennan (ik-figuur) is presidente van Billings Hall, het studentenhuis dat bij de Easton Academie behoort. Na een brand dreigt de directie het huis te sluiten. Aan Reed en haar vriendinnen de taak om een reddingsactie op touw te zetten: een extravagant diner organiseren om geld in te zamelen. Romantiek, chantage, moord, seks en drugs, al deze thema’s komen aan de orde in dit vlot leesbare verhaal, waarin de (spannende) gebeurtenissen elkaar snel opvolgen. Alhoewel nergens vermeld, is dit het zevende deel van de populaire chicklitserie 'Privé'. Zonder voorkennis een niet altijd duidelijk vervolg, dat teruggrijpt naar vorige avonturen. Het verhaal eindigt midden in nieuwe verwikkelingen die alleen in een volgend deel opgelost kunnen worden. Het is weinig diepgaand en speelt zich af in een exclusief, typisch Amerikaans milieu. Gemakkelijk leesbaar voor weinig eisende lezers. Mooie glanzende omslagfoto. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Kate Brian

Kieran Scott (Montvale, New Jersey, 11 maart 1974) is beter bekend onder haar pseudoniem Kate Brian en is een Amerikaanse schrijfster.

Biografie

Kieran Scott groeide op in Bergen County. Ze was geslaagd aan Pascack Hills High School en studeerde af aan Rutgers University waar ze zowel een major haalde in Engels als in Journalistiek. Ze werkte vier jaar als redacteur voordat ze schrijfster werd. In Nederland is ze vooral bekend om haar jeugdchicklits ofwel chickthrills, waaronder de Privé-serie en 2 vriendinnen, 1 ex en een droomprins, voor jongvolwassenen. Ook schrijft ze onder de naam Emma Harrison. Ze woont nu samen met haar man en zoon in Ridgewood, New Jersey.

Bibliografie

De Privé-serie