Boek
Nederlands

De schreeuw op de muur

Karla Stoefs (auteur)
+1
De schreeuw op de muur
×
De schreeuw op de muur De schreeuw op de muur

De schreeuw op de muur

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De 11-jarige Lana (ik-persoon) verhuist van de stad naar het platteland. Daar is ze niet blij mee; ze mist haar beste vriendin, wordt gepest door dorpskinderen en het lijkt wel of het spookt in het nieuwe huis. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Pesten, Spoken, Vriendschap
Titel
De schreeuw op de muur
Auteur
Karla Stoefs
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Davidsfonds/Infodok, 2007
104 p.
ISBN
9789059082236

Besprekingen

Lana, een eigenzinnig meisje van 11, verhuist met haar vader en moeder naar een alleenstaand huis op het platteland. Lana mist de stad en haar beste vriendin enorm; het nieuwe, vervallen huis vindt ze maar niets. Bovendien hangt er een lugubere sfeer. Om de ellende compleet te maken wordt Lana gepest door een groepje kinderen uit het dorp. Wanneer er rare telefoontjes komen en vreemde dingen gebeuren, raakt Lana ervan overtuigd dat er zich afschuwelijke dingen in het huis hebben afgespeeld en dat het er nu spookt. Ze is vastbesloten het geheim van het huis te ontraadselen. Karla Stoefs is met dit boek niet aan haar proefstuk toe: eerder schreef ze de adolescentenroman 'Askura'* en samen met Rosemarie De Vos maakte ze het tedere prentenboek 'Stekelzot van je'**. Een meer dan een spannend boek: het is een pakkend verhaal ik-verhaal over familierelaties, opgroeien en vriendschap. De personages worden genuanceerd en realistisch neergezet. Erg mooi is de band tussen Lana en haar overleden …Lees verder

De schreeuw op de muur

Lana, een meisje van elf, verhuist met haar ouders van de stad naar het platteland. Ze mist enorm haar vriendin Jorien, de stad en haar opa, met wie ze een goeie band had. Met al haar kleine probleempjes ging Lana altijd bij haar opa ten rade. Maar opa is gestorven en Lana heeft het er moeilijk mee. Ze ligt met zichzelf en haar ouders in de knoop. Het nieuwe huis is vervallen en luguber. Wanneer ze in de buurt op verkenning gaat, komt ze een groepje kinderen uit het dorp tegen, die haar uitdagen en haar kat meenemen. Wanneer ze bovendien vreemde telefoontjes krijgt, wordt ze echt bang. Ze is ervan overtuigd dat er zich afschuwelijke dingen in het huis hebben afgespeeld ... Dit boek leest enorm vlot. Het is een spannend verhaal over een echte puber die in opstand komt tegen haar ouders. Doordat het verhaal in de ik-persoon is geschreven, raak je als lezer erg bertrokken. De spanning is te snijden, maar deze wordt mooi afgewisseld met een dosis humor van de opgroeiende tiener. De person…Lees verder

Over Karla Stoefs

Karla Stoefs (Brussel, 1963) is een Belgisch schrijfster van kinderboeken.

Leven

De schrijfster groeide op in Brussel in een groot nest. Ze koos ervoor om toegepaste economie te studeren en kwam terecht in de informaticawereld waar ze op 1 april 1988 haar carrière begon bij Polydata, de IT-dochter van Philips België. Ze begon tijdens haar studies met schrijven om zo het strakke, binaire wereldje van haar beroep even los te laten. Naast kinder- en jeugdboeken schrijft ze ook toneel en kortverhalen.

Werk

Stoefs debuteerde in 2004 met Voor altijd bij jou, waar ze meteen de Kinder- en Jeugdjuryprijs mee won. Het boek over de jonge Hannah die zich moet aanpassen aan haar vreemde familie, zet meteen de toon voor de rest van haar carrière. Ze maakt ook toneel- en kortverhalen en in 2005 werd haar reisverslag over Marokko gepubliceerd.

Ze schrijft vaak verhalen over kinderen die anders z…Lees verder op Wikipedia