Boek
Nederlands

Elke ochtend de zee

Karl-Heinz Ott (auteur), Els Snick (vertaler)
Dertig jaar lang was Sonja manager van een hotel aan de Bodensee. Lange tijd liepen de zaken goed, haar man Bruno kreeg zelfs een ster als kok. Maar dan sterft Bruno. Dreef de faillietverklaring hem tot zelfmoord? Bruno's broer Arno is bereid om alles over te nemen, inclusief de berg schulden, op voorwaarde dat Sonja verdwijnt. En dat doet ze. Nu staat ze aan de rand van de kliffen bij Abydyr, ee
Onderwerp
Rouwproces
Titel
Elke ochtend de zee
Auteur
Karl-Heinz Ott
Vertaler
Els Snick
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Und jeden Morgen das Meer
Uitgever
Gent: B&L, 2019
116 p.
ISBN
9789463930147 (paperback)

Besprekingen

Als de zee vrij spel krijgt

Roman. Een vrouw gaat bij zichzelf te rade. Heeft ze schuld aan de zelfmoord van haar man, ex-sterrenkok? In amper honderd bladzijden ontrafelt Karl-Heinz Ott een complexe gevoelswereld.

E lke ochtend de zee lijkt wel het boek dat deze zomer mee moet in de reiskoffer. De hier onbekende Duitse schrijver Karl-Heinz Ott werd bij de lancering in juni speciaal naar België gehaald voor een boekhandelstournee. Hippe vogels als Bent Van Looy en Instagram-influencer Flo Windey prezen de roman aan in advertenties. Die marketingcampagne moest vooral benadrukken dat uitgever Borgerhoff & Lamberigts, bekend van kunst- en lifestyleboeken, zich nu ook op literatuur stort.

Een beetje wonderlijk is het wel, zo'n 'buzz' rond een schrijver die diep geworteld is in de Klassieke Duitse Cultuur. Karl-Heinz Ott zette zijn eerste stappen in opera- en theaterhuizen. Hij schreef boeken over Händel en Beethoven, tekende de geschiedenis van de Berlijnse Staatsoper op en heeft een essay over de romantische dichter Friedrich ­Hölderlin op stapel. In zijn romans is het hem minder te doen om het verhaal, maar wel om de gevoelswereld van zijn personages.

Zo ook…Lees verder