Boek
Nederlands

De uitverkoren magiër

Karen Miller (auteur), Selma Soester (vertaler)
De zoon van Asher uit de reeks 'Koningsmaker, koningsbreker' gaat opnieuw de strijd aan met kwade magie die het land Lur in gevaar brengt.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
De uitverkoren magiër
Auteur
Karen Miller
Vertaler
Selma Soester
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The prodigal mage
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2010
511 p.
ISBN
9789024532544 (paperback)

Besprekingen

Deel een van een tweede tweeluik in de wereld van de Onschuldige Magiër. Hoewel niet wordt aangegeven dat voorkennis vereist is, is dat wel het geval. Asher, titelheld uit het vorige tweeluik, heeft inmiddels kinderen. Het boek draait om de relatie tussen Asher en zijn zoon Rafel, die op de proef wordt gesteld wanneer het landje Lur opnieuw bedreigd wordt door duistere magie. Verder gebeurt er eigenlijk weinig. Het boek bestaat vooral uit moeizame dialogen tussen boze en gekwetste personen, terwijl de lezer zich afvraagt waarom niemand iets doet. Slechts de hoofdpersonen zijn goed uitgewerkt. De meeste anderen zijn vlak en daardoor irritant, met name de karikaturale slechteriken. De Nederlandse vertaling doet afbreuk aan het Engelse origineel. Het boerse accent van Asher en zijn zoon is niet vertaald naar een Nederlands equivalent, waardoor van het voor het verhaal belangrijke contrast tussen hen en de spreektrant van de elitaire magiërs weinig overblijft. Een teleurstellend werk. Voo…Lees verder

Over Karen Miller

CC BY 2.0 - Foto van/door Catriona Sparks from Wollongong, Australia

Karen Miller is een Australische schrijfster van fantasy en sciencefiction.

Biografie

Miller werd geboren in Vancouver, Canada en verhuisde naar Australië toen ze pas twee jaar oud was. Na haar studies aan de Universiteit van Technologie in Sydney verhuisde ze voor drie jaar naar Engeland, waarna ze terugkeerde naar Oceanië.

Ze debuteerde in 2005 met het eerste deel in haar epische serie Koningsmaker, Koningsbreker, De Onschuldige Magiër. Het boek werd vooral goed onthaald in Australië en werd in 2005 beloond met een Aurealis Award. Miller schreef ook twee romans voor Fandemoniums serie Stargate SG-1.

Naast romans heeft Miller ook verschillende toneelstukken geschreven voor de lokale theatergroep. Miller schrijft ook onder het pseudoniem K.E. Mills.

Bibliografie

Koningmaker, Koningbreker (Engels: Kingmaker, Kingbreaker)