Boek
Nederlands

Mamma Mafia

Karel Verleyen (auteur), Gerda Dendooven (illustrator)
De tweeling Gert en Gisi gaat op vakantie naar Italie͏̈ om daar hun bijzondere familie te helpen bij het opzetten van een vakantieverblijf voor geesten en spoken. Mama Mafia zit hen echter behoorlijk dwars. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Griezels
Titel
Mamma Mafia / Karel Verleyen ; met tek. van Gerda Dendooven
Auteur
Karel Verleyen
Illustrator
Gerda Dendooven
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Davidsfonds, 2000
139 p. : ill.
ISBN
90-6565-945-5

Besprekingen

De tweeling Gert en Gisi gaat op vakantie naar Italië om hun vreemde familie (opa is vampier, tante is heks etc.) te helpen wanneer hun plan om een vakantieverblijf voor geesten en spoken op te zetten door mama Mafia gedwarsboomd wordt. Spannend, humoristisch fantasieverhaal, zonder nachtmerrie-achtige taferelen. Alles wat de tweeling en hun ouders doen of zeggen is realistisch, terwijl de gedragingen van hun bizarre familie pure fantasie is. Hoewel het een soort vervolg is op 'Hokus Spokus'*, is het prima los te lezen. Soms wordt er een toespeling op het vorige boek gemaakt hetgeen echter eerder nieuwsgierig maakt, dan dat het storend is. Vlot en levendig taalgebruik. Overzichtelijke bladspiegel. Kleine zwart-wit illustratie boven elk nieuw hoofdstuk. Heerlijk (voor)leesboek dat je in een adem uitleest voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Over Karel Verleyen

Karel Valeria Cyriel Verleyen (Mechelen, 19 mei 1938 - Leuven, 18 november 2006) was een Vlaams schrijver.

Biografie

Karel Verleyen was de oudste zoon van de Vlaamse kinderboekenschrijver Cyriel Verleyen en broer van journalist Frans Verleyen. Als zoon van een kinderboekenschrijver wilde Mats Verleyen zelf absoluut geen schrijver worden. Hij studeerde rechten en haalde het leraarsdiploma. Vervolgens kwam hij voor de klas te staan. Een verhaal dat hij in de klas vertelde, werd uitgegeven en zo werd hij dan toch schrijver.

Toch werd hij eerst nog verkoopmanager, maar na een poosje keerde hij terug voor de klas. Daarnaast was hij van 1973 tot 1985 hoofdredacteur van het tienerblad "Top". Aansluitend werd hij adjunct-hoofdredacteur van de krant Het Volk, daarna nam hij het hoofdredacteurschap waar van Uit-Magazine (VTB-VAB) en Wintersportmagazine. Karel Verleyen vertaalde ook boeken en werkte mee aan leerboeken Nederlands vo…Lees verder op Wikipedia

Suggesties