Boek
Nederlands

Kapitein Winokio zingt 10 beestige liedjes

Kapitein Winokio (uitvoerder), Colette Notenboom (auteur), Anneke Caramin (illustrator)
+1
Kapitein Winokio zingt 10 beestige liedjes
×
Kapitein Winokio zingt 10 beestige liedjes Kapitein Winokio zingt 10 beestige liedjes
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Tien dierenliedjes over o.a. een schuchtere schildpad en een paaiende poes. Met vrolijke liedjes op cd en zwart-witillustraties met uitgeknipte figuren. Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.
Onderwerp
Dieren
Titel
Kapitein Winokio zingt 10 beestige liedjes
Uitvoerder
Kapitein Winokio
Auteur
Colette Notenboom
Illustrator
Anneke Caramin
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Antwerpen: Kapitein Winokio, 2014
45 p. : ill. + cd
ISBN
9789490378301 (hardback)

Besprekingen

Een klein vierkant boekje met een cd met liedjes over tien beesten. De trotse pauw, de koppige steenbok, de dominante leeuw en nog zeven andere dieren vertellen via hun eigen liedje over hun karakter. Dit wordt verder uitgewerkt in tien kleine, grappige verhaaltjes waarin Kapitein Winokio kennismaakt met de dieren. De sfeervolle zwart-wittekeningen (met uitgeknipte silhouetten) illustreren de vriendschap tussen de kapitein en de dieren. Op de bijgevoegde cd worden de versjes, geschreven door Winok Seresia en Peter Revalk, gezongen en begeleid op diverse instrumenten, waaronder de tuba en accordeon. De liedjes zijn toegankelijk, liggen gemakkelijk in het gehoor en zijn duidelijk verstaanbaar. Een enkel Vlaams woord heeft misschien uitleg nodig. Door de vrolijke muziek zullen ze kinderen zeker aanspreken. Kapitein Winokio is met muziekprojecten o.a. bekend in Vlaanderen. In dezelfde opzet verschenen inmiddels al meerdere liedjesboeken met cd's*. Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.

Over Kapitein Winokio

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Dirk Baptist

Kapitein Winokio is een Vlaams muziekproject van Winok Seresia voor kinderen en hun ouders. Naast optredens met inspirerende en inventieve kindermuziek (op bekende podia als de Ancienne Belgique of festivals als Hestival) zijn er ook cd's, boeken, vinyl, DVD's en spelletjes. Traditionele kinderliedjes zoals Ik zag twee beren, Slaap, kindje, slaap en Al die willen te kaap'ren varen worden herwerkt tot eigentijdse versies gezongen en uitgevoerd door professionele muzikanten. De oorspronkelijke teksten worden meestal gerespecteerd, maar soms ook aangepast of verlengd.

Historiek

In 2004 startte Winok Seresia het project dat administratief was ondergebracht in Catamaran vzw (opgericht in Borgerhout in 2000). Deze werd in 2007 in Antwerpen herdoopt tot Haiku Harbour vzw en in 2009 tot Kapitein Winokio bvba. De artistieke leiding is in handen van Winok Seresia met Greet Meert als zakelijk leider…Lees verder op Wikipedia

Suggesties