Boek
Nederlands

Wat een dag!

Kaat Vrancken (auteur), Saskia Halfmouw (illustrator)
+1
Wat een dag!
×
Wat een dag! Wat een dag!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De dag van de honden Fien en Fox begint vreemd. Fox moet naar de kapper, en terug in het huis van zijn baas ruiken ze taart… Maar waar is de taart? En waar zijn hun baasjes? Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Honden, Huwelijk, Ruiken
Titel
Wat een dag!
Auteur
Kaat Vrancken
Illustrator
Saskia Halfmouw
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2022
46 p. : ill.
ISBN
9789045127651 (hardback)

Besprekingen

Een vrolijk leren lezen-boekje over de avonturen van twee ondeugende honden. De dag begint vreemd voor Fox en Fien: Fox moet naar de kapper. Hij stinkt naar zeep. En bij zijn baas ruikt het naar vis, duiven en taart. Na een dag vol avonturen zien de honden hun baasjes terug, en is het groot feest. Voor beginnende lezers vanaf ca. 6 jaar. Kaat Vrancken (1957) is een Belgische schrijver van kinderboeken. ‘Wat een dag!’ is geschreven in korte, opgewekte zinnen en bevat speelse kleurenillustraties.

Over Kaat Vrancken

Kaat Vrancken (Bree, 27 december 1957) is een Belgische schrijver van kinderboeken.

Leven

Kaat Vrancken studeerde communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. Ze werkte bij een uitgeverij, en als freelance copywriter bedacht ze reclame voor bedrijven. Later verhuisde ze met haar man en dochter naar Bree, haar geboorteplaats. Nu is ze auteur van kinderboeken en is ze lesgever Literaire Creatie op de Genkse Academie Muziek, Woord & Dans.

Werk

Terwijl haar dochter Hannah opgroeide, schreef Kaat Vrancken losse herinneringen over haar neer. Die vormen de basis voor haar debuut in 1995: Zing maar, Hannah, een boek dat werd opgedragen aan haar overleden vader. De illustraties zijn van Sandra Klaassen. In de reeks volgen nog meer titels, onder meer Tsjau, Hannah (1999) en Hannah en het raadsel van de stilte (2000). In de Hannah-boeken vertelt Vrancken over them…Lees verder op Wikipedia

Suggesties