Angel worstelt met zijn identiteit als half mens, half engel en moet een keuze maken tussen twee tegengestelde vrouwen.
Titel
Tierra
Regisseur
Julio Medem
Acteur
Karra Elejalde Carmelo Gómez Emma Suárez
Taal
Spaans
Uitgever
A-Film, 2005
1 dvd-video
Oorspr. opname
1996
Speelduur
118 min.
Aantekening
Spaans gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8716777052945
mooov

Besprekingen

De Baskische regisseur Medem maakte in 1995 zijn derde speelfilm, na 'Vacas' en 'La ardilla roja'. De ongeveer dertigjarige Angel (Carmelo Gómez) werkt als insectenverdelger en reist naar een afgelegen dorp om in een wijngaard een schildluizenplaag te bestrijden. Hij is half mens, half engel en zijn bovenaardse helft bemoeit zich steeds met zijn aardse leven. In het dorp wordt Angel verliefd op twee vrouwen, die elkaars tegenpolen zijn, en die beide een relatie hebben. François Stienen (Filmkrant april '97) noemt het 'een al te simplistisch verhaalgegeven, waar op geforceerde wijze een laagje pseudo-mystiek overheen is gegoten. (...) Julio Medem beschikt onmiskenbaar over een geheel eigen en bij vlagen zeer krachtige beeldtaal. Net als in zijn vorige twee speelfilms dwaalt bijvoorbeeld ook nu weer de camera regelmatig door de natuur, waarbij het zoekende oog van de camera zijn eigen weg lijkt te gaan. Medem is ook een meester in het besteden van aandacht aan kleine saillante details. …Lees verder

Over Julio Medem

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door MariResendiz

Julio Medem Lafont Sanjuán Mendizabal (San Sebastian, 21 oktober 1958) is een Spaans filmregisseur.

Loopbaan

Hij won meer dan 25 filmprijzen op filmfestivals verspreid over Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Azië. Zo won hij in 1992 een Goya Award voor beste nieuwe regisseur voor Vacas en de jeugdprijs op het Filmfestival van Cannes 1993 voor La ardilla roja.

Filmografie

Lange speelfilms

  • 1992: Vacas
  • 1993: La ardilla roja
  • 1996: Tierra
  • 1998: Los amantes del Círculo Polar
  • 2001: Lucía y el sexo
  • 2003: La pelota vasca. La piel contra la piedra
  • 2004: ¡Hay motivo!
  • 2007: Caótica Ana
  • 2010: Habitación en Roma
  • 2012: 7 días en La Habana (segment Miércoles: "La tentación de Cecilia")…Lees verder op Wikipedia