Extra onderwerp
Drama (film), Spanje, drama, Romantiek
Titel
Caótica Ana / guión y dirección Julio Medem
Regisseur
Julio Medem
Componist
Jocelyn Pook
Acteur
Manuela Vellés Charlotte Rampling
Taal
Spaans
Uitgever
A Film, 2009
1 dvd-video
Oorspr. opname
2007
Speelduur
ca. 113 min.
Aantekening
Spaans gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8716777924457
mooov

Over Julio Medem

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door MariResendiz

Julio Medem Lafont Sanjuán Mendizabal (San Sebastian, 21 oktober 1958) is een Spaans filmregisseur.

Loopbaan

Hij won meer dan 25 filmprijzen op filmfestivals verspreid over Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Azië. Zo won hij in 1992 een Goya Award voor beste nieuwe regisseur voor Vacas en de jeugdprijs op het Filmfestival van Cannes 1993 voor La ardilla roja.

Filmografie

Lange speelfilms

  • 1992: Vacas
  • 1993: La ardilla roja
  • 1996: Tierra
  • 1998: Los amantes del Círculo Polar
  • 2001: Lucía y el sexo
  • 2003: La pelota vasca. La piel contra la piedra
  • 2004: ¡Hay motivo!
  • 2007: Caótica Ana
  • 2010: Habitación en Roma
  • 2012: 7 días en La Habana (segment Miércoles: "La tentación de Cecilia")…Lees verder op Wikipedia