Boek
Nederlands

Ravenvlucht

Juliet Marillier (auteur), Selma Soester (vertaler)
Om haar training als Ontbieder te kunnen voltooien, moet Neryn (15, ik-figuur) de vier ondergedoken Hoeders zien te vinden. Tijdens haar zoektocht brengt haar relatie met Flint haar in gevaar. Vanaf ca. 15 jaar.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
Ravenvlucht
Auteur
Juliet Marillier
Vertaler
Selma Soester
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Raven flight
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2013
318 p.
ISBN
9789024560653 (paperback)

Besprekingen

Ravenvlucht van Juliet Marillier is het vervolg op het avontuur dat Neryn in het eerste boek, Verboden magie, heeft aangevangen. Neryn is aangekomen in Schaduwrots en klaar om haar training als Ontbieder aan te vangen ter voorbereiding op de grote strijd met Keldec. Haar missie begint in Schaduwrots zelf waar ze met de taak belast wordt om te communiceren met het Goede Volk dat onder Schaduwrots leeft, met als doel ervoor te zorgen dat ze zich bij de rebellie aansluiten, maar daar eindigt het niet. Van mogelijk groter belang is dat Neryn eropuit trekt om de Hoeders te bezoeken en hen te vragen haar te onderrichten zodat ze haar gave ten volle kan inzetten in de nakende strijd tegen Keldec. Tali, een geharde krijgster, en zijn rechterhand Regan worden, met enige tegenzin, de reisgezellen van Neryn. Samen vangen ze hun tocht aan, daarbij geconfronteerd met gevaren en meer bovennatuurlijke wezens. Met de tijd tegen hen en vijanden die constant op de loer liggen, is het van …Lees verder
Neryn (15, ik-figuur) heeft een bovennatuurlijke gave, ze is een Ontbieder. Ze is voorbestemd om een eind te maken aan het bewind van de wrede koning Keldec van het koninkrijk Alban. Keldec verbiedt elke vorm van magie. Na jarenlang op de vlucht te zijn geweest voor de mannen van de koning, bereikt ze moe en verzwakt het rebellenkwartier van Schaduwrots. Haar training als Ontbieder kan beginnen. Onder strenge leiding van Tali werkt ze aan haar conditie tot ze de Hoeders kan gaan zoeken om hen zover te krijgen haar te helpen. Deze zware tocht onderneemt ze met Tali als haar vrouwelijke bewaker. Haar liefde voor Flint, een Handhaver die als rebellenspion werkt bij de koning, levert gevaar op. Neryn wordt zwaar op de proef gesteld tijdens de zoektocht naar de Kol van de Eilanden en de Heer van het Noorden. Vlot leesbaar, spannend fantasyverhaal met een vleugje romantiek. Tweede deel in de serie 'Verboden Magie'*. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Juliet Marillier

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Catriona Sparks from Wollongong, Australia

Juliet Marillier is een fantasyschrijver uit Australië, die met name 'historische' fantasy-boeken schrijft.

Zij werd geboren in Dunedin, Nieuw-Zeeland, een stadje waar veel Schotse immigranten naartoe getrokken zijn. Zo groeide zij op met Keltische muziek en Keltische verhalen – dit verklaart haar belangstelling voor geschiedenis en folklore.

Zij studeerde af aan de universiteit van Otage in taal en muziek, met daarna een zeer gevarieerde carrière van lesgeven in muziekgeschiedenis, zang en koorleiding, alsmede verscheidene banen voor de overheid. In 2002 werd ze voltijds schrijver.

Marillier heeft vele prijzen gewonnen voor haar boeken, waaronder vijf Aurealis Awards, vier Sir Julius Vogel Awards, de American Library Association Alex Award en de Prix Imaginales.

Zij is actief in haar lokale schrijfgemeenschap, begeleidt aspirant-schrijvers, geeft workshops, en is lid van de Literaire raad van het Katharine Susannah …Lees verder op Wikipedia