Over Julie Taymor

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Joella Marano at https://www.flickr.com/photos/ellasportfolio

Julie Taymor (Newton, 15 december 1952) is een Amerikaans regisseur van theater, musical, opera en film. Ze verwierf bekendheid met de regie van de theatermusical The Lion King. Het leverde haar een Tony Award voor musicalregie op, de allereerste die trouwens aan een vrouwelijke regisseur werd toegekend.

In 2000 tijdens de 4e Satellite Awards was ze genomineerd voor een Satellite Award voor beste bewerkte script voor Titus, de film over Titus Andronicus.

In 2002 was ze samen met componist Elliot Goldenthal genomineerd voor een Oscar voor beste originele nummer voor het nummer Burn It Blue van de soundtrack van Frida.

Filmografie

  • Titus (1999)
  • Frida (2002)
  • Across the Universe (2007)
  • The Tempest (2010)
  • A Midsummer Night's Dream (2014)
  • The Glorias (2020)
Lees verder op Wikipedia