Dvd
Engels

Downton Abbey. Seizoen 5, Deel 2

Julian Fellowes (scenarist), John Lunn (componist)
De wederwaardigheden van de adellijke familie Crawley en hun bedienden in 1924.
Titel
Downton Abbey. Seizoen 5, Deel 2
Scenarist
Julian Fellowes
Componist
John Lunn
Taal
Engels
Uitgever
Universal, 2014
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2014
Speelduur
ca. 270 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Engels voor slechthorenden
EAN
5053083021252

Besprekingen

Tweede deel van seizoen 5 (2014) van de zeer succesvolle Britse kostuumserie, geschreven door Julian Fellowes (Gosford Park) met in de hoofdrollen Maggie Smith, Hugh Bonneville, Elizabeth McGovern en Phyllis Logan. Seizoen vijf speelt zich af in 1924. Mary Crawley neemt het ultra-moderne twenties-kapsel (kort haar met boblijn), Edith weet haar dochter bij zich te houden, Tom overweegt naar Canada te emigeren, Daisy voelt dat de nieuwe tijd haar mogelijkheden tot ontwikkeling biedt, Bates & Anna dreigen nogmaals vervolgd te worden en de bruiloft van Lady Rose en Atticus verloopt bepaald niet rimpelloos. Zomaar een paar ontwikkelingen in de levens op Downton Abbey. De dvd-set bevat aflevering 7 en 8, plus de kerstspecial (extra lange aflevering). Daarnaast veertig minuten aan specials : A Day with Lady Rose, A sneak peek of the Series 5 Special Episode, Behind the scenes: Day 100 en The Roaring Twenties. In de VS wordt de reeks uitgezonden door de PBS. Met 13,2 kijkers per aflevering de…Lees verder

Over Julian Fellowes

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Mingle MediaTV

Julian Alexander Kitchener-Fellowes, Baron Fellowes van West Stafford (Caïro, 17 augustus 1949), beter bekend als Julian Fellowes, is een Engels acteur, schrijver, regisseur en scenarioschrijver.

Achtergrond

Julian Fellowes is geboren in Caïro, Egypte als de jongste zoon van Olwen en Peregrine Edward Launcelot Fellowes, een diplomaat en Arabist die Haile Selassie terug op de troon kreeg tijdens de Tweede Wereldoorlog. Fellowes' vader verliet later de Foreign Office om te gaan werken bij de Royal Dutch Shell. Van 1960 tot 1962 was hij hoofd van Shell in Nigeria. Zijn vrouw en zoons voegden zich daar bij hem. Na de dood van zijn eerste vrouw hertrouwde Peregrine Fellowes in 1982 met Lady Maureen Thérèse Josephine Noel, de dochter van de 4de Graaf van Gainsborough en de weduwe van de 15de Lord Dormer. Peregrine Fellowes stierf op 15 augustus 1999, Lady Maureen op 25 november 2009.

EducatieLees verder op Wikipedia