Dvd
Engels

Downton Abbey. Seizoen 3, Deel 2

Julian Fellowes (scenarist), Hugh Bonneville (acteur)
De wederwaardigheden van de adellijke familie Crawley en hun bedienden in 1920-1921.
Bevat
Disc 3 Alf. 7-8
Disc 4 Christmas special (A journey to the Highlands)
Titel
Downton Abbey. Seizoen 3, Deel 2 / created by Julian Fellowes
Scenarist
Julian Fellowes
Acteur
Hugh Bonneville
Taal
Engels
Uitgever
Universal, 2013
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2012
Speelduur
ca. 210 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden, Deens, Fins, Noors, Zweeds
EAN
5050582928976

Besprekingen

Britse kostuumserie uit 2012, geschreven door Julian Fellowes (Gosford Park) met in de hoofdrollen Maggie Smith, Hugh Bonneville, Elizabeth McGovern, Penelope Wilton, Dan Stevens en Michelle Dockery. De serie volgt de wederwaardigheden van de adellijke familie Crawley en hun vele bedienden op het imposante (fictieve) landgoed 'Downton Abbey'. De familie en hun bedienden herpakken zich na de ellende van de Eerste Wereldoorlog in dit derde seizoen waarin dochter Sybil met man terugkomt uit Ierland, maar sterft in het kraambed. Edith wordt verlaten voor het altaar en Lady Mary en Crawley hun eerste kind verwachten, naast vele andere verwikkelingen in het huis. Deze serie is internationaal een groot succes. Jann Ruyters (Trouw 5-11-'11): '(...) Spannend genoeg, deze soapachtige intrige (...) De kracht van 'Downton Abbey' ligt dieper, in het Downton-sentiment: in de locatie, de etiquette, in het eindeloze huiselijke geredder en geregel waar je je als kijker aan kunt verlustigen. (...)' Win…Lees verder

Over Julian Fellowes

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Mingle MediaTV

Julian Alexander Kitchener-Fellowes, Baron Fellowes van West Stafford (Caïro, 17 augustus 1949), beter bekend als Julian Fellowes, is een Engels acteur, schrijver, regisseur en scenarioschrijver.

Achtergrond

Julian Fellowes is geboren in Caïro, Egypte als de jongste zoon van Olwen en Peregrine Edward Launcelot Fellowes, een diplomaat en Arabist die Haile Selassie terug op de troon kreeg tijdens de Tweede Wereldoorlog. Fellowes' vader verliet later de Foreign Office om te gaan werken bij de Royal Dutch Shell. Van 1960 tot 1962 was hij hoofd van Shell in Nigeria. Zijn vrouw en zoons voegden zich daar bij hem. Na de dood van zijn eerste vrouw hertrouwde Peregrine Fellowes in 1982 met Lady Maureen Thérèse Josephine Noel, de dochter van de 4de Graaf van Gainsborough en de weduwe van de 15de Lord Dormer. Peregrine Fellowes stierf op 15 augustus 1999, Lady Maureen op 25 november 2009.

Educatie…Lees verder op Wikipedia