Boek
Nederlands

Pien is Sinterklaas

Judith Koppens (auteur)
+1
Pien is Sinterklaas
×
Pien is Sinterklaas Pien is Sinterklaas

Pien is Sinterklaas

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Pien wil Sinterklaas spelen en gaat zich verkleden. Wat heeft ze daarvoor allemaal nodig? En aan wie kan ze die pietenmuts geven? Prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Verkleden
Titel
Pien is Sinterklaas
Auteur
Judith Koppens
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2013
[28] p. : ill.
ISBN
9789002250644 (hardback)

Besprekingen

Peuter Pien wil zich verkleden als Sinterklaas. Ze vraagt zich af wat ze allemaal nodig heeft. Ze begint met een mijter, gevolgd door andere van Sint bekende kledingstukken. Tot Pien een pietenmuts in haar verkleedkist vindt en niet weet aan wie ze die moet geven. Gelukkig is daar haar lieve knuffel Beer – voor wie de pietenmuts overduidelijk veel te groot is, maar dat mag de pret niet drukken. Na hun speelplezier vallen SinterPien en PieterBeer samen heerlijk in slaap. Vertederend prentenboek met een voor peuters herkenbaar verhaal, in maximaal drie zinnen per dubbele pagina. Ook de kleurrijke, duidelijke en eenvoudige illustraties zijn erg geschikt voor peuters. Pien heeft een relatief groot hoofd met een blije uitstraling; de peuter kijkt de 'lezer' rechtstreeks aan en haar lichaamstaal is duidelijk. De tekeningen zijn opgebouwd uit grote, egale kleurvlakken die zijn afgebakend met dikke, zwarte lijnen. Aan de rechterzijde staat telkens een smalle strook in een andere kleur met een…Lees verder

Pien is Sinterklaas

Pien wil graag Sinterklaas zijn. Hiervoor heeft ze wel een speciale outfit nodig, zoals een hoge, rode mijter met een geel kruis, een rode mantel, een lange staf en nog een paar andere dingen. Maar wie speelt nu dat hij Piet is? Pien weet het!
Auteur-illustrator Judith Koppens heeft met dit boekje een voor peuters aantrekkelijk en herkenbaar thema uitgewerkt. De tekeningen zijn speels en in heldere kleuren. Op de rechterbladzijden staat altijd een kolom waarin het volgende attribuut wordt afgebeeld. Dit maakt het voor peuters makkelijk om het verhaal mee te vertellen.