Boek
Nederlands

Pien doet gekke dingen

Judith Koppens (auteur)
+1
Pien doet gekke dingen
×
Pien doet gekke dingen Pien doet gekke dingen

Pien doet gekke dingen

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Peuter Pien vertelt wat voor gekke dingen ze soms doet, zoals gekke gezichten trekken achter in de auto, in een regenplas springen of in mama's jurk over straat lopen. Prentenboek met eenvoudige verfillustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Verkennen
Titel
Pien doet gekke dingen
Auteur
Judith Koppens
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2012
[24] p. : ill.
ISBN
9789002246777 (hardback)

Besprekingen

Pien (ik-figuur) doet soms 'gekke' dingen: de peuter snoept rechtstreeks uit de jampot, springt op bed, trekt gekke gezichten vanuit de auto, stampt in een waterplas of fladdert als een vogel. Vertederend prentenboek met inleefbare momenten die aansluiten op de belevingswereld van jonge peuters. De geheel gekleurde, geschilderde prenten beslaan dubbele pagina's; ze zijn eenvoudig en effectief. Pien heeft een relatief groot hoofd met een blije uitstraling; de peuter kijkt de 'lezer' rechtstreeks aan en haar lichaamstaal is duidelijk. Ook het gehanteerde lage (kikvors)perspectief verhoogt de betrokkenheid. Dikke zwarte contourlijnen ondersteunen de herkenbaarheid; er is gewerkt met grote kleurvlakken. Op een verticale baan in een andere kleur (op de rechterpagina) wordt alvast de volgende prent geïntroduceerd: zo verwijst een vogeltje naar het fladderen van Pien. Ook de terugkerende zin: 'Soms doe ik gekke dingen... ' werkt als een cliffhanger en houdt de nieuwsgierigheid vast. Het pict…Lees verder

Pien doet gekke dingen

Een kennismaking met de gekke dingen die Pien graag doet. Van gekke gezichten trekken tot op haar hoofd staan en een vogel nadoen en nog veel meer. Een heel schrandere Fien die aanspoort om mee te doen.
Het boekje toont een vrolijk poppetje dat springt en danst, de kleuren zijn helder en afwisselend. Iedere rechterpagina heeft een strook met een verwijzing naar de vogende act van Pien. Je moet dan raden wat ze gaat doen. Maar dat is nu juist zeer onduidelijk aangebracht in dit boek. Je kan soms helemaal niet raden wat er nog komt omdat het helemaal niet te raden is. Een autobumper (op zich al niet makkelijk te herkenen) en dan volgt er: Ik zit achter in de auto en trek een gek gezicht. Een knuffel in de lucht wordt gevolgd door: Ik klim boven op mijn bed en spring zo hoog ik kan. De tekst stelt eveneens weinig voor en vrolijk is dit verhaaltje niet echt. Misschien zijn er betere boekjes verschenen in deze serie.