Boek
Nederlands

Kleine Beer is ziek

Judith Koppens (auteur)
+1
Kleine Beer is ziek
×
Kleine Beer is ziek Kleine Beer is ziek

Kleine Beer is ziek

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Kleine Beer is een beetje ziek en moet van mama gaan slapen; daarna voelt hij zich een stuk beter en mag met mama op de bank. Vierkant prentenboek met eenvoudige tekeningen in felle kleuren. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Ziek zijn
Titel
Kleine Beer is ziek
Auteur
Judith Koppens
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2006
[24] p. : ill.
ISBN
90-448-0562-2

Besprekingen

Kleine Beer heeft geen zin om te spelen; hij is een beetje moe; hij wil niet eten; zijn hoofd en zijn buik doen raar. Mama Beer denkt dat hij een beetje ziek is en brengt hem naar bed. Als hij geslapen heeft, voelt hij zich veel beter. Big komt op bezoek. Samen zitten ze beneden op de bank. Een beetje ziek zijn is soms wel leuk. De sterk gestileerde Kleine Beer en zijn mama hebben een geel berenhoofd en een lichaam met draadjesarmpjes en beentjes tegen een zachtgekleurde achtergrond. Vierkant prentenboek met twee afgeronde hoeken (zowel kaft als binnenwerk). Op de twaalf bladzijden staan de afbeeldingen in zachte kleuren binnen een vierkant kader. Eronder een of twee regels tekst in duidelijke schreefloze letters. Vrolijk kijk-boekje voor peuters vanaf ca. 2,5 jaar. Er zijn meer boeken verschenen over de Kleine Beer.

Kleine Beer is ziek

Over Kleine Beer zijn eerder al boekjes verschenen, met als thema groot worden en jarig zijn. Dit prentenboekje gaat over ziek zijn. Kleine Beer merkt op een dag dat hij geen zin heeft om te spelen. Hij is moe en wil ook niet eten. Zijn hoofd voelt raar en zijn buik doet zeer. Mama merkt dat zijn hoofd warm voelt en ze stopt hem in bed. Zijn koorts wordt gemeten en hij krijgt een pilletje. Kleine Beer vindt ziek zijn helemaal niet leuk. Toch valt hij in slaap. Als hij wakker wordt, voelt hij zich al heel wat beter. Mama geeft hem extra aandacht: een verhaaltje, een glas appelsap en een bezoekje van vriend Big. Hij kikkert er helemaal van op en vindt ziek zijn toch wel een heel klein beetje leuk… Een zeer eenvoudig prentenboekje voor de allerkleinsten. Het thema is eenvoudig en goed te begrijpen. Inhoudelijk wordt er niet teveel aangeboden. De illustraties zijn erg basic. Eenvoudige lijnen en strepen, ingekleurd met waterverf, zorgen voor een niet te druk geheel. Formaat en lay-out …Lees verder

Suggesties