Boek
Nederlands

Kleine Beer is jarig

Judith Koppens (auteur)
+1
Kleine Beer is jarig
×
Kleine Beer is jarig Kleine Beer is jarig

Kleine Beer is jarig

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Kleine Beer wordt treuriger bij elk verjaarspartijtje, totdat hij zelf jarig is. Vierkant prentenboek met eenvoudige tekeningen in felle kleuren. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Cadeautjes, Jarig zijn
Titel
Kleine Beer is jarig
Auteur
Judith Koppens
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Clavis, 2005
[26] p. : ill.
ISBN
90-448-0426-X 9789044804263 (hardback)

Besprekingen

Kleine Beer wil heel graag jarig zijn. Maar elke keer als moeder een mooi cadeau inpakt, is het voor een jarig vriendje. Dat vindt Kleine Beer moeilijk. Bij elk nieuw verjaarspartijtje kijkt hij treuriger. Tot hij zelf jarig is. Nu hebben alle vriendjes een pakje voor hem en is het groot feest. Gebonden prentenboek met twee afgeronde hoeken. Zeer simpele figuurtjes in vrolijke met waterverf ingekleurde tinten. De 2- tot 3-regelige tekst onder de tekeningen vertelt over het leerproces van geven en nemen en op je beurt wachten. De figuurtjes zijn wat houterig, maar het verhaal dat zij vertellen, staat dicht bij de wereld van het jonge kind. Vanaf ca. 2,5 jaar. Deel uit een serie van twee*.

Kleine Beer is jarig

Kleine Beer is een beetje jaloers op zijn vrienden Giraf, Big en Konijn. Zij zijn vóór hem jarig en krijgen de geschenkjes die hij ook graag wil voor zijn verjaardag. Jarig zijn is echt spannend, dan hangt de kamer vol slingers en al je vriendjes komen op bezoek met hopelijk ... de geschenkjes die jij graag wil. Een eenvoudig verhaal over een beetje jaloers zijn en geduld leren hebben. De tekst vervalt nogal in herhaling. Zo'n traag ritme en letterlijke herhalingen spreken jonge kinderen wel aan. Het formaat is handig en duurzaam met de licht gekartonneerde bladen. Aan de illustraties is het wat wennen. Ze zijn simpel met alleen lijnen voor de armen en de benen. De verschillende figuurtjes zijn toch duidelijk herkenbaar in de aquareltechniek die het geheel een zachte toets geeft.


Suggesties