Boek
Nederlands

Big wil een boek

Judith Koppens (auteur)
+1
Big wil een boek
×
Big wil een boek Big wil een boek

Big wil een boek

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Big ontdekt dat samen lezen veel leuker is dan hij denkt. Prentenboek met gestileerde tekeningen in kleur. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Boeken, Lezen
Extra onderwerp
prentenboeken, Boekbaby's, boeken, lezen
Titel
Big wil een boek
Auteur
Judith Koppens
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2006
[28] p. : ill.
ISBN
90-448-0644-0 9789044806441

Besprekingen

Geleidelijk maken peuters de overgang van 'benoemen ' van prenten in een boekje naar het 'volgen' van een verhaal dat door opeenvolgende prenten en bijhorende tekst wordt verteld. De meeste peuters ontdekken een eenvoudige verhaallijn tussen twee en drie jaar. Boeken zoals Kleine Beer zegt nee en Big wil een boek sluiten perfect aan op wat deze jonge kinderen nodig hebben om een doorgaand verhaal te kunnen volgen. De prenten zijn eenvoudig en de bijhorende zinnetjes verwoorden wat er op de prent te zien is. Ze nodigen ook uit om te kijken wat er op het volgende prentje gebeurt. De inhoud van de verhalen is heel herkenbaar voor jonge kinderen: Kleine Beer wil buiten spelen, mama wil dat hij en sjaal aandoet, Kleine Beer wil dat niet en vindt allerlei uitvluchten om geen sjaal te moeten dragen. Het repetitieve zinnetje: "Kom, kleine Beer, zegt mama Beer, doe je sjaal eens om" kunnen de kinderen tijdens het voorlezen al vlug 'mee-lezen'. Het helpt ook de verhaallijn vast t…Lees verder
Big gaat met Giraf naar de boekwinkel om een boek te kopen, maar Big wil helemaal niet voorgelezen worden, hij wil spelen. Hij gaat bij zijn vriendjes Beer, Muis en Konijn langs, maar die zijn allemaal aan het lezen. Dan ontdekt Big, die weer naar Giraf is teruggegaan, dat samen lezen toch wel erg leuk is. Prentenboek met twee afgeronde hoeken met boekpromotie als duidelijk thema. Op iedere bladzijde staan twee regels tekst onder de ingekaderde, gestileerde tekeningen die ingekleurd zijn met zachte aquarelkleuren. Het verhaaltje bestaat uit voornamelijk dialogen en is simpel en wel aardig. Ook op de schutbladen staat een illustratie. Op de voorkant staat een roze Big met een boek op een knalblauwe achtergrond. Eerder verschenen over dezelfde personages 'Big maakt een tekening' en 'Een kusje voor Giraf'*. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Suggesties