Boek
Nederlands

Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S en de boekenmaffia

Jozua Douglas (auteur), Geert Gratama (illustrator)
+1
Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S en de boekenmaffia
×
Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S en de boekenmaffia Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S en de boekenmaffia

Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S en de boekenmaffia

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Meneer de Bruin wil dat zijn zoon Lev (11) een beroemde superdetective wordt. Als een moord in de bibliotheek wordt gepleegd en bibliothecaris Sjaak Schreef word verdacht, wil hij dat Lev zijn onschult bewijst. Maar dan wordt meneer de Bruin zelf gearresteerd! Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S en de boekenmaffia
Auteur
Jozua Douglas
Illustrator
Geert Gratama
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, © 2021
253 p. : ill.
ISBN
9789026156496 (hardback)

Besprekingen

Meneer de Bruin en zijn zoon Lev (11), die we kennen van het boek ‘De verschrikkelijke badmeester’, zijn nog altijd niet beroemd. Dat laatste vooral tot frustratie van zijn vader, want hij vindt zoon Lev een superdetective en beroemd zijn is een diepgewortelde wens. Als er een moord in de bibliotheek is gepleegd, is dat dé gelegenheid om hier verandering in aan te brengen. Dit tot afgrijzen van Lev. Vader richt het bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S op (Sublieme, Puike En Uitmuntende Resultaten Na Echt Uitstekend Speurwerk) om dit onopgeloste misdrijf te onderzoeken. In plaats van de verdachte Sjaak Schreef komt vader in het verdachtenbankje. Lev en zijn twee vrienden, Yara en Hugo, moeten bewijzen dat vader niet de dader is. De auteur, onder meer bekend van De Costa Banana-serie, zorgt weer voor een heerlijk ontspannen en kostelijk verhaal waarbij je voortdurend een grijns op je gezicht hebt. De in zwart-wit en grijstinten gedrukte pentekeningen geven gezicht aan dit kolderieke verhaal. Ze vor…Lees verder

Over Jozua Douglas

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Maike Douglas

Jozua Douglas (Eenrum, 1977) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. Zijn bekendste serie is Costa Banana.

Biografie

Jozua Douglas is geboren in Groningen (1977). Hij debuteerde als dichter op het 32e Poetry International festival in 2001. In 2009 verscheen zijn prentenboek De Kusjeskrokodil en andere lieve nachtbeesten'. Loes Riphagen verzorgde de illustraties. In 2012 debuteerde hij met het jeugdboek De verschrikkelijke badmeester, waarvoor hij de Hotze de Roosprijs ontving. Met De gruwelijke generaal (2015) en De ongelooflijke Ravi Ravioli (2016) won hij de Pluim van de Kinderjury. Eind 2017 werd Douglas door de CPNB gevraagd het Kinderboekenweekgeschenk, De Eilandenruzie, voor 2018 te schrijven.

Douglas is de broer van kunstschilder Daniel Douglas. Hij woont en werkt in Wijk bij Duurstede.

Bibliografie