In 1976 kaapt een groep Palestijnse terroristen, geholpen door twee Duitse sympathisanten, een Air France-vliegtuig dat onderweg is van Tel Aviv naar Parijs. Op het Oegandese vliegveld Entebbe voeren Israëlische commando’s een spectaculaire bevrijdingsactie uit.
Titel
7 days in Entebbe
Regisseur
José Padilha 1955-2020
Acteur
Rosamund Pike Daniel Brühl
Componist
Rodrigo Amarante
Taal
Engels
Parallele titel
Entebbe
Uitgever
E One, © 2018
1 dvd-video
Oorspr. opname
2018
Speelduur
ca. 103 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8713045249571

Besprekingen

Drama van José Padilha (Narcos; Tropa de elite) met Rosamund Pike (Hostiles; Gone girl) en Daniel Brühl. In 1976 kaapt een groep Palestijnse terroristen, geholpen door twee Duitse sympathisanten, een Air France-vliegtuig dat onderweg is van Tel Aviv naar Parijs. Omdat de Oegandese dictator Idi Amin de kapers steunt, landt het vliegtuig op het vliegveld van Entebbe. Uiteindelijk volgt een spectaculaire bevrijdingsactie door Israëlische commando’s waarbij 56 doden vallen. De recensenten geven 2-3 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): ‘(…) adequate, maar verder weinig opwindende film.’ André Waardenburg (NRC 29-5-’18) schrijft dat de film een duidelijke boodschap heeft aan de regering van Israël en daarmee net als veel andere historische films vooral over het heden gaat. Hij vindt de film iets te uitleggerig, maar ook genuanceerd en overtuigend.

Over José Padilha

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Carmem Levy

José Bastos Padilha Neto (Rio de Janeiro, 1 augustus 1967) is een Braziliaanse scenarioschrijver, filmproducent en filmregisseur.

Hij studeerde af als bachelor in de bedrijfseconomie aan de Pontifícia Universidade Católica do Rio de Janeiro. In het Britse Oxford studeerde hij vervolgens Engelse literatuur, politieke economie en internationale politiek. Na zijn studie debuteerde Padilha als scenarioschrijver in de door hem geproduceerde documentaire Os carvoeiros (1999). In 2002 regisseerde hij de documentaire Bus 174 over een gebeurtenis in zijn geboortestad. Vijf jaar later brak hij door met de door hem geschreven, geregisseerde en geproduceerde film Tropa de Elite. Vervolgens regisseerde Padilha in 2009 de documentaire Secrets of the Tribe. Één jaar later regisseerde hij de vervolgfilm Tropa de Elite 2. Vanaf 2011 is Padilha in Hollywood bezig met een remake van de cultklassieker RoboCop.

Lees verder op Wikipedia