Boek
Nederlands
Wanneer in de westelijke Oslofjord in zes zomerhuisjes wordt ingebroken en er een dode is gevonden, wordt inspecteur William Wisting op de zaak gezet.
Titel
Rode sneeuw
Auteur
Jørn Lier Horst 1970-
Vertaler
Kim Snoeijing
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Noors
Oorspr. titel
Vinterstengt
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2016
367 p.
ISBN
9789400506626 (paperback)

Besprekingen

Wanneer in de westelijke Oslofjord in zes zomerhuisjes is ingebroken en er een dode is gevonden, wordt inspecteur William Wisting (50) op de zaak gezet. Zijn dochter Line, die misdaadjournaliste is, en haar Deense vriend spelen daarbij een beslissende rol. Een en ander ontwikkelt zich in de richting van een fout gelopen drugsdeal, er vallen nog meer doden. Politiethriller met een verwarrend aantal personages, die zich in een week afspeelt. Interessant detail is de sfeerbeschrijving van Vilnius (Litouwen): criminaliteit is er uit nood geboren en niet het gevolg van immoraliteit. De auteur (1970) was lang politieman en hij geeft dan ook inzicht in denk- en werkprocessen; jammer voor het verhaal is dat cruciale informatie steeds wordt aangereikt door een informant. Leest gemakkelijk, want lineair verteld. Deel zeven in een reeks, maar in Nederland wordt hij als eerste deel van vier uitgebracht omdat Jørn Lier Horst met 'Rode sneeuw' internationaal doorbrak. Wisting en zijn gezin worden d…Lees verder

Over Jørn Lier Horst

CC BY 2.0 - Foto van/door Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst (Bamble, 27 februari 1970) is een Noorse schrijver en voormalig rechercheur moordzaken. De werkplek van zijn personage William Wisting is maar een paar deuren verwijderd van Jorn Lier Horsts eigen bureau.

Bibliografie

Nullpunkt-trilogie, met co-auteur Thomas Enger

  • 2019: Nullpunkt (Nulpunt, A.W. Bruna Uitgevers, 2020)

Wisting-serie

  • 2018: Det innerste rommet (Cold-Case kwartet 2)
  • 2017: Katharina Koden (Cold-Case kwartet 1)
  • 2016: Når det mørkner
  • 2015: Blindgang (Dwaalspoor, A.W. Bruna Uitgevers, juli 2019)
  • 2013: Hulemannen (De kluizenaar, A.W. Bruna Uitgevers, 2018)
  • 2012: Jakthundene (Jachthonden, A…Lees verder op Wikipedia