Dvd
Nederlands

Mees Kees : de serie. [1]

Jorkos Damen (regisseur), Mirjam Oldenhave (naar het werk van), Diede In 't Veld (regisseur)
Belevenissen van invaller Mees Kees en de kinderen van zijn klas. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Taal
Nederlands
Uitgever
E One, © 2017
4 dvd-video's
Speelduur
24 x 25 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
8713045248932

Besprekingen

Televisieserie naar de boeken van Mirjam Oldenhave over Mees Kees en zijn leerlingen. Mees Kees is slungelig en onhandig, maar vooral grappig en erg aardig voor zijn leerlingen. Hij wil graag leuke dingen doen in de klas en de kinderen spelenderwijs van alles leren, maar de strenge directrice Dreus is het daar niet mee eens. Elke aflevering heeft een ander onderwerp, bijvoorbeeld verliefd, de hamster is dood, pesten, sponsorloop, complimentjesdag en griezelen. Hoofdrolspeler Leendert de Ridder was ook te zien in de vierde film ‘Mees Kees langs de lijn’ (2016), Sanne Wallis de Vries is opnieuw Dreus en Raymonde de Kuyper speelt weer de moeder van Kees. 24 afleveringen. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Jorkos Damen

Jorkos Damen (Hilvarenbeek, 25 januari 1974) is een Nederlandse film- en televisieregisseur.

Biografie

Jorkos Damen studeerde AVM aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hij studeerde af als EMMA met zijn eindexamenfilm Kalverliefde (1996) waarvoor hij eerder de FilmNet Scenarioprijs won.

Na zijn studie Theater-, Film- en Televisiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht volgde hij het script development course aan het Maurits Binger Film Instituut te Amsterdam.

Carrière

Na enkele maanden in Nieuw-Zeeland werkzaam te zijn geweest op de set van Peter Jackson’s Lord of the Rings begon hij als regisseur voor series als Onderweg naar Morgen (2003-2004) van Yorin en de RTL 4 soap Goede tijden, slechte tijden (2004-2006).

Van ONM (voor BNN) was hij creatief producent alvorens hij in 2007 bij Studio 100 ging werken als regisseur voor Het …Lees verder op Wikipedia