Boek
Nederlands

Wolvenbroeders

Jörg Kastner (auteur), Peter De Rijk (vertaler)
Thorag de Germaan laat zich gedwongen inzetten door de Romeinen in de strijd tegen een geheim genootschap van strijders, de Wolvenbroeders, maar hij doet dit niet zonder eigenbelang.
Onderwerp
Germanen, Romeinse Rijk
Titel
Wolvenbroeders
Auteur
Jörg Kastner
Vertaler
Peter De Rijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Die Fenrisbrüder
Uitgever
Uithoorn: Karakter, 2015
224 p.
ISBN
9789045208923 (paperback)

Besprekingen

Tweede deel van de ‘Germanen-saga’, na het eerste deel ‘Thorag de Germaan’* van de Duitse auteur (1962). Een historisch verhaal waarin de opstand van de Germanen tegen de Romeinse overheersing enkele jaren voor Christus en daarna een centrale rol speelt. Buitensporige belastingen door de Romeinen opgelegd doen de Germaanse stammen besluiten tot deze opstand. Hoofdpersoon in deze 12-delige serie is Thorag, een Germaan die gediend heeft in het leger van de Romeinen. Hij wordt door hen onder druk gezet met als opdracht om in een geheim genootschap van samenzweerders tegen de Romeinen, de Wolvenbroeders, te infiltreren en hen onschadelijk te maken. Thorag stemt toe maar heeft een dubbele agenda die ook zijn eigenbelang betreft: hij wil zijn eigen positie binnen zijn stam, namelijk die van de Cherusken, versterken. Wat zijn plannen doorkruist zijn echter zijn toenemende liefde voor Flaminia, een Romeinse schone, die hij van een wisse dood heeft gered uit de klauwen van de Wolvenbroeders en…Lees verder

Over Jörg Kastner

Jörg Kastner (Minden, 1962) is een Duits schrijver. Hij woont met zijn vrouw Corinna in Hannover.

Biografie

Kastner begon in 1984 met zijn studie rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Bielefeld. Nog tijdens zijn studentenjaren begon hij met het schrijven van tijdschriftartikelen en kortverhalen. In 1991 verscheen zijn eerste boek: Das große Raumschiff Orion Fanbuch. Hij legde in 1993 met onderscheiding het tweede staatsexamen af. Hij vervolgt echter zijn carrière als freelance-auteur met het schrijven van fantasy-verhalen en historische romans. Midden jaren '90 brak Kastner bij het brede leespubliek door met een aantal Germanensaga's over de veldheer Arminius. Ook met de Vaticaan-thriller Der Engelspapst (in het Nederlands vertaald tot De Christus-smaragd) uit 2000 verkreeg hij grote populariteit.

Er werden 6 werken van Kastner vertaald naar het Nederlands.

Werk

Lees verder op Wikipedia