Boek
Nederlands

De val van Varus

Jörg Kastner (auteur), Peter De Rijk (vertaler)
Thorag de Germaan kiest voor zijn eigen volk en poogt het juk van de Romeinse overheersing af te werpen door een opstand.
Onderwerp
Germanen, Romeinse Rijk
Titel
De val van Varus
Auteur
Jörg Kastner
Vertaler
Peter De Rijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Eine Falle für Varus
Uitgever
Uithoorn: Karakter, 2015
254 p.
ISBN
9789045209739 (paperback)

Besprekingen

Dit derde deel van de ‘Germanen-saga’ van de Duitse auteur (1962) vormt een logisch vervolg op de eerdere delen*. We spreken hier over de geschiedenis van 63 v.Chr. tot 9 n.Chr. Het is afgelopen met de loyaliteit van de hoofdpersoon Thorag aan de Romeinen. Hij ziet in dat de Romeinen zijn volk, dat van de Germanen, onderdrukken en uitbuiten. Het probleem is echter om de gelederen tussen de Cherusken en de andere stammen gesloten te houden. Zij moeten niet elkaar bevechten maar de gemeenschappelijke vijand: de Romeinen. Hij wil eveneens aansluiting zoeken bij de Wolvenbroeders (uit deel 2), een geheim bondgenootschap onder leiding van de Zwarte Wolf. Toen was de opdracht van de Romeinen aan Thorag om te infiltreren en te spioneren bij de Wolvenbroeders. Nu wordt hij een van hen om te vechten tegen de Romeinen. Samen ontwikkelen ze een listig plan om het vertrouwen van landvoogd Varus te winnen, om hem vervolgens in de val te laten lopen. Tevens speelt ook in dit deel een liefdesgeschie…Lees verder

Over Jörg Kastner

Jörg Kastner (Minden, 1962) is een Duits schrijver. Hij woont met zijn vrouw Corinna in Hannover.

Biografie

Kastner begon in 1984 met zijn studie rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Bielefeld. Nog tijdens zijn studentenjaren begon hij met het schrijven van tijdschriftartikelen en kortverhalen. In 1991 verscheen zijn eerste boek: Das große Raumschiff Orion Fanbuch. Hij legde in 1993 met onderscheiding het tweede staatsexamen af. Hij vervolgt echter zijn carrière als freelance-auteur met het schrijven van fantasy-verhalen en historische romans. Midden jaren '90 brak Kastner bij het brede leespubliek door met een aantal Germanensaga's over de veldheer Arminius. Ook met de Vaticaan-thriller Der Engelspapst (in het Nederlands vertaald tot De Christus-smaragd) uit 2000 verkreeg hij grote populariteit.

Er werden 6 werken van Kastner vertaald naar het Nederlands.

Werk

Lees verder op Wikipedia