Boek
Nederlands

De engelenburcht

Jörg Kastner (auteur)
+1
De engelenburcht
×
De engelenburcht De engelenburcht

De engelenburcht

Genre:
Op het moment dat zich binnen de katholieke kerk een schisma ontwikkelt, doen een ex-lid van de Zwitserse garde, een Italiaanse journalist en een Duitse jurist onderzoek naar de moorden op enkele priesters.
Titel
De engelenburcht
Auteur
Jörg Kastner
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Der Engelsfluch
Uitgever
Uithoorn: Karakter, 2007
368 p.
Aantekening
Vervolg op : De Christus-smaragd
ISBN
90-6112-335-6 9789061123354

Besprekingen

Een scheuring binnen de katholieke kerk en bovennatuurlijke gaven vormen de grondslag van dit boek, waarin een jonge Duitse jurist van Italiaanse afkomst, een Italiaanse journaliste en een ex-officier van de Zwitserse garde onderzoek doen naar de moord op enkele priesters. Zij werkten ooit in de geheime archieven van het Vaticaan en hebben onderzoek gedaan naar een Toscaans plaatsje waar zich een oude Etruskische begraafplaats bevindt. Een aantal mannen dat hier vandaan komt, blijkt bovennatuurlijke gaven te hebben die terug te voeren zijn op de engelen. Zijn dit goede of kwade krachten, daar draait het om. Een spannend verhaal, dat wel, maar ook een vol gebeurtenissen waarbij je als lezer het idee krijgt dat de fantasie van de schrijver met hem op de loop is gegaan: veel gespeculeer over de afstamming van Jezus, over de afbeeldingen van engelachtige wezens in Etruskische graven, over profetieën in een niet erkend bijbelboek naast een zwakke structuur, een oppervlakkige karakteriserin…Lees verder

Over Jörg Kastner

Jörg Kastner (Minden, 1962) is een Duits schrijver. Hij woont met zijn vrouw Corinna in Hannover.

Biografie

Kastner begon in 1984 met zijn studie rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Bielefeld. Nog tijdens zijn studentenjaren begon hij met het schrijven van tijdschriftartikelen en kortverhalen. In 1991 verscheen zijn eerste boek: Das große Raumschiff Orion Fanbuch. Hij legde in 1993 met onderscheiding het tweede staatsexamen af. Hij vervolgt echter zijn carrière als freelance-auteur met het schrijven van fantasy-verhalen en historische romans. Midden jaren '90 brak Kastner bij het brede leespubliek door met een aantal Germanensaga's over de veldheer Arminius. Ook met de Vaticaan-thriller Der Engelspapst (in het Nederlands vertaald tot De Christus-smaragd) uit 2000 verkreeg hij grote populariteit.

Er werden 6 werken van Kastner vertaald naar het Nederlands.

Werk

Lees verder op Wikipedia