Een zwarte jongeman en zijn witte vriendin gaan voor het eerst op bezoek bij haar ouders die wonen in een landhuis in de bossen buiten New York. De ontvangst is vriendelijk en beleefd, maar al snel blijkt dat er iets niet in de haak is.
Onderwerp
Racisme
Titel
Get out / written and directed by Jordan Peele
Regisseur
Jordan Peele
Componist
Michael Abels 1962-
Acteur
Daniel Kaluuya Allison Williams 1988- Catherine Keener Bradley Whitford
Taal
Engels
Uitgever
Universal, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
ca. 100 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Deens, Fins, Duits, IJslands, Noors, Portugees, Zweeds, Turks , Indisch, Hindi, Engels voor slechthorenden
EAN
5053083120276
mooov

Besprekingen

Het regiedebuut van de Amerikaanse acteur en komiek Jordan Peele (Key & Peele) is een horrorkomedie met in de hoofdrollen de Britse acteur Daniel Kaluuya (Sicario) en Allison Williams (Girls). De zwarte jongeman Chris en zijn witte vriendin Rose gaan voor het eerst op bezoek bij haar ouders die wonen in een landhuis in de bossen buiten New York. De ontvangst is vriendelijk en beleefd, maar Chris merkt al gauw aan het gedrag van zijn schoonouders en hun zwarte personeel dat er iets niet in de haak is. De recensenten geven 4-5 sterren. Floortje Smit (Volkskrant 19-4-'17): '(...) Het is niet overduidelijk racisme dat Peele aanklaagt, maar juist de ingebakken ideeën die ook bij mensen met goede bedoelingen hardnekkiger zijn dan zij denken of doen voorkomen. (...) Peele weet zijn thema's knap te verweven met de plot, tot de allerlaatste scène aan toe (...) gewoon een goedgemaakte film, bedacht door iemand die de filmwetten van buiten lijkt te kennen. (...)' VPRO Cinema (vpro.nl) schrijft:…Lees verder

Over Jordan Peele

CC BY 2.0 - Foto van/door Peabody Awards

Jordan Haworth Peele (New York, 21 februari 1979) is een Amerikaans komiek, acteur, filmregisseur en scenarioschrijver.

Biografie

Jordan Peele werd door zijn alleenstaande moeder opgevoed in de Upper West Side, een wijk in Manhattan. Peele ging naar de Calhoon School in Manhattan en vervolgens naar het Sarah Lawrence College waar hij na twee jaar stopte om met zijn collega Rebecca Drysdale een komisch duo te starten.

Carrière

Peele speelde improvisatietheater bij onder andere Boom Chicago in Amsterdam en The Second City in Chicago. In 2003 vervoegde Peele de cast van MADtv waar hij Keegan-Michael Key ontmoette. Samen creëerden ze in 2012 de komische sketchshow op televisie Key & Peele. In 2008 werd Peele genomineerd voor een Emmy Award voor zijn muzikale videoparodie "Sad Fitty Cent".

In februari 2017 b…Lees verder op Wikipedia