Persoonlijk relaas over de opkomst en ondergang van een beursmakelaar op Wall Street.
Titel
De wolf van Wall Street
Auteur
Jordan Belfort
Vertaler
Jan Willem Reitsma Jevgenia Lodewijks
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The wolf of Wall Street
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2014
526 p.
Aantekening
Wordt vervolgd door De wolf van Wall Street gevangen
ISBN
9789021450766 (paperback) 9789021456256 (paperback)

Besprekingen

Waargebeurd verhaal over de opkomst en ondergang van een beursmakelaar op Wall Street, New York. Jordan Belfort begint mei 1987 met een opleiding bij L.F. Rothschild, zes jaar later heeft hij zijn eigen effectenkantoor, Stratton Oakmont. Het bedrijf licht mensen op, het verkoopt waardeloze aandelen. Jordan verdient een fortuin en raakt verslaafd aan geld, drugs en seks. Maar zijn oplichterspraktijken worden ontdekt, hij wordt veroordeeld en belandt voor 22 maanden in de gevangenis. Persoonlijk relaas van een beurszwendelaar, verteld in de ik-vorm. Succesvol verfilmd door regisseur Martin Scorsese, met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol. In de film wordt meer dan vijfhonderd maal het woord 'fuck' gebruikt, in het boek is dat nauwelijks het geval. www.jordanbelfort.com. Filmfoto op het omslag, kleine druk.

Over Jordan Belfort

CC BY 2.0 - Foto van/door Ralph Zuranski

Jordan R. Belfort (The Bronx, 9 juli 1962) is een Amerikaans voormalig effectenmakelaar en fraudeur die nu motivatiespreker is.

Vroege carrière

Belfort was afkomstig uit een Joodse familie in de Bronx. Naar eigen zeggen verdiende hij 's zomers fors bij met het illegaal verkopen van ijs op het strand, zodat hij voor zijn studie kon sparen. Belfort studeerde biologie aan de particuliere universiteit American university, waarna hij zich inschreef bij University of Maryland School of Dentistry voor een studie tandheelkunde. Naar eigen zeggen gaf hij hier de brui aan toen een docent verkondigde 'wanneer je alleen maar veel geld wil verdienen, zit je hier verkeerd.' Nadien probeerde hij een aan-huis vlees-en-visverkoopservice op te zetten, wat resulteerde in een faillissement.

De Wolf van Wall Street

In 1987 wist hij via een familie…Lees verder op Wikipedia