Boek
Nederlands

Snuffel en de bloem

Jonathan Lambert (illustrator), A.J. Wood (auteur)
+1
Snuffel en de bloem
×
Snuffel en de bloem Snuffel en de bloem
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Snuffel de olifant vindt een klein onooglijk plantje. Dan ziet hij dat het plantje groeit. Prentenboek met illustraties in zachte kleuren. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Snuffel en de bloem
Illustrator
Jonathan Lambert
Auteur
A.J. Wood
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Snuffle and the flower
Uitgever
Utrecht: Veltman, 2009
[28] p. : ill.
ISBN
9789048300631

Besprekingen

De kaft van Snuffel en de bloem is zachtgeel en toont een olifantje dat de lezer lief aankijkt. Onhandig stampt Snuffel de olifant over de pastelkleurige bladzijden. Hij ontdekt de wereld om hem heen en onderzoekt bloemetjes en bijtjes, de regen en de zon. De zon en de regen doen het kleine plantje groeien en het verandert in een grote zonnebloem.
Tekenaar Jonathan Lambert heeft het schattige olifantje met enkele goedgeplaatste, zachte potloodlijnen neergezet op een summiere achtergrond, terwijl de ondersteunende grijstinten het geheel een driedimensionale vorm geven. Per pagina vergezellen enkele eenvoudige, korte zinnetjes van A.J. Wood de tekeningen. Vraagzinnen van het onderzoekende olifantje ("Het is klein en groen. Wat zou het zijn?") richten zich direct tot de lezertjes. Woordjes in de tekeningen laten de geluiden horen van de olifantenpoten ("Stamp, stamp, stamp") of van het olifantje zelf ("Oh"). Halve bladzijden nodigen de lezertjes uit om te raden wat erachter ver…Lees verder
Er zijn prentenboeken waar je even op een dwaalspoor wordt gebracht. De volwassene denkt even te maken te hebben met weer zo’n twaalf in een dozijn-verhaal met veel te lieve illustraties. Zo’n prentenboek zou dan bijna te snel opzij worden gelegd of meegegeven worden aan kinderen zonder door te hebben wat een klein pareltje er eigenlijk onder hun neus lag. Dit is zo’n boek. Snuffel de olifant zoekt al stampend op de grond iets om te spelen en ontdekt zo een klein onooglijk plantje. Een bij komt zich er ook even mee bemoeien en een regenbui later blijkt het lelijke plantje te zijn uitgegroeid tot een prachtige zonnebloem. Sommige bladzijden zijn driekwart gemaakt, zodat er al een vooruitblik naar de volgende pagina ontstaat. Gelijktijdig verscheen 'Snuffel en het ei'*. Een aantrekkelijk en bijzonder verhaal voor kinderen vanaf ca. 3 jaar.