Dvd
Engels
Een jonge veelbelovende advocaat krijgt van de ene op de andere dag ontslag. Hij klaagt het advocatenkantoor aan omdat hij ervan overtuigd is dat het te maken heeft met het feit dat hij homoseksueel is en aids heeft
Onderwerp
Aids
Titel
Philadelphia
Regisseur
Jonathan Demme
Componist
Howard Shore 1946-
Acteur
Tom Hanks Denzel Washington
Taal
Engels
Uitgever
Hilversum: Columbia Tristar Home Video, 2004
1 dvd-video
Oorspr. opname
1993
Speelduur
ca. 120 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Portugees, Turks, Arabisch, Hindoestaans
EAN
8712609051148

Besprekingen

Amerikaanse speelfilm uit 1993 van Jonathan Demme (The silence of the lambs), met Tom Hanks, Denzel Washington e.a. Een jonge veelbelovende advocaat krijgt van de ene op de andere dag zijn ontslag. Hij klaagt het advocatenkantoor aan omdat hij er van overtuigd is dat het ontslag te maken heeft met het feit dat hij homoseksueel is en aids heeft. Mark Duursma (Trouw): 'Goed gemaakt entertainment, dat dankzij het sterke acteren en de niet-sentimentele aanpak indruk maakt en ontroert.' Deze Special edition bevat zeer veel extra's waaronder enkele documentaires.

Over Jonathan Demme

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door John Stephen Dwyer

Jonathan Demme (Baldwin (New York), 22 februari 1944 – New York, 26 april 2017) was een Amerikaans filmregisseur, producer en scenarioschrijver. Demme won de Academy Award voor Beste Regisseur voor The Silence of the Lambs in 1991.

Carrière

Demme leerde het vak van regisseur toen hij werkte voor B-filmproducent Roger Corman van 1971 tot 1976. Hij schreef en produceerde mee aan Angels Hard as They Come (1971) en The Hot Box (1972). Hij begon vervolgens zelf te regisseren, met drie films (Caged Heat uit 1974, Crazy Mama uit 1975 en Fighting Mad uit 1976) voor Cormans studio New World Pictures. Na Fighting Mad regisseerde Demme de komedie Handle with Care (1977) voor Paramount Pictures. De film werd door recensenten goed beoordeeld, maar er werd weinig reclame voor gemaakt en hij werd daardoor slecht bezocht.

Demmes volgende film, Melvin …Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek