Boek
Nederlands

Waar is Beer?

Jonathan Bentley (auteur), Ellen Hosmar (vertaler)
+1
Waar is Beer?
×
Waar is Beer? Waar is Beer?
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Tom is zijn knuffel kwijt. En zonder Beer kan hij echt niet slapen! Tom zoekt overal maar hij ziet Beer nergens. Zal hij hem nog vinden? En kan iemand misschien helpen zoeken? Prentenboek met grappige, dynamische kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Knuffels
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Waar is Beer? / [tekst en illustraties] Jonathan Bentley
Auteur
Jonathan Bentley
Vertaler
Ellen Hosmar
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Where is bear?
Uitgever
Utrecht: Veltman Uitgevers, copyright 2016
[32] p. : ill.
ISBN
9789048313297 (hardback)

Besprekingen

Een jongetje, Tom, is zijn beer kwijt. Hij gaat overal zoeken: in bed, in de kast, op een plank, in de badkamer, onder de bank en zelfs buiten. Hij is moe en wil heel graag gaan slapen maar zonder beer lukt het niet. Zou hij zijn knuffel nog vinden? Dit boek blinkt uit door de in zachte tinten ingekleurde illustraties, die steeds twee pagina's vullen. Het grappige van het verhaal is dat op elke afbeelding het zoekende jongetje is te zien met in zijn kielzog een gigantische beer, die voor hem onopgemerkt blijft. Dit boek bevat vooral door de illustraties een bijzondere en onverwachte wending. Zeer geschikt voor peuters en ouders die de wanhoop nabij zijn als de knuffel een keer kwijt is. Origineel uitgewerkt. Vanaf ca. 3 jaar.

Waar is Beer?

Het onderwerp van dit prentenboek is meteen duidelijk: de titel en de vrolijke kaft geven alvast een goed idee. Beer is kwijt en een jongetje zoekt zicht rot. Hij gaat alleen op stap. Telkens je een bladzijde omslaat zie je op de tekening die twee pagina’s beslaat een andere plek waar het jongetje zoekt. Voorzetsels zoals onder, boven, naast, ... kunnen hier zeker goed geoefend worden. In de auto, onder de kast, ... overal wordt gekeken. Elke keer zie je ergens op de tekening een stukje van een echte, grote beer verschijnen. Ziet de jongen de beer dan echt niet?Het einde is voor een kleuter heel verrassend en zal wel enig gegiechel opwekken. Toch beantwoordden de prenten binnenin niet aan de verwachting die de cover bij mij opriep. Het schreeuwende jongetje bijvoorbeeld, wanneer hij de wanhoop nabij is, vind ik niet echt geslaagd. Het schijnen met een zaklamp zorgt wel voor een leuk effect, maar de tekenstijl ligt me zo niet. Al bij al nog bruikbaar als verhaaltj…Lees verder