Boek
Nederlands

Boe! roept Klein Konijn

Jonathan Allen (auteur)
+1
Boe! roept Klein Konijn
×
Boe! roept Klein Konijn Boe! roept Klein Konijn

Boe! roept Klein Konijn

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Klein Konijn is gek op het maken van dierengeluiden. Ze roept heel hard 'Boe'. Dan komt er een kalfje kijken. Samen roepen ze vervolgens 'Bèè'. Prentenboek met grote zwartomlijnde figuren tegen een witte achtergrond. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Dieren, Dierengeluiden
Titel
Boe! roept Klein Konijn
Auteur
Jonathan Allen 1957-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The little rabbit who liked to say Moo
Uitgever
Houten: Van Goor, 2009
[28] p. : ill.
ISBN
9789047508366

Besprekingen

Klein Konijn roept "Boe!" tegen een kalfje, dat uiteraard verbaasd is. Het konijn legt uit dat hij "Boe!" gewoon leuk vindt om te roepen, "Net zo leuk als bèè". Waarna ze samen blaten en het lammetje op zijn beurt verbaasd is. Het vervolg laat zich raden: er wordt geknord en gebalkt, terwijl een varken en een ezel zich bij de dieren voegen.

Dit prentenboek volgt dus een herkenbaar stramien, maar biedt toch voldoende verrassingen voor jonge lezers. Aangezien er weinig fantasie nodig is om te volgen en er enkel bekende dieren voorkomen, is het boek al geschikt voor kinderen vanaf twee jaar.

Omdat er op iedere bladzijde veel personages staan, is het grote formaat een goede keuze, ook al is het dan voor jonge kinderen minder gemakkelijk hanteerbaar. Het verhaal is bijna volledig opgebouwd in speelse dialogen. Het zou de leesbaarheid echter ten goede komen als dit stramien af en toe doorbroken werd. Een vraag stellen aan het kind zelf, is in dit verhaal een evidentie waar eig…Lees verder
Klein Konijn is gek op het maken van dierengeluiden, omdat een konijn zelf geen hard geluid maakt. Als ze 'Boe' roept komt er een kalfje. Vervolgens roepen ze samen 'Bèè' en komt er een lammetje. Uiteindelijk zijn er vijf verschillende dieren bij Klein Konijn, die allemaal hun eigen geluid toch het mooiste vinden. Prentenboek waarin vijf verschillende dieren (kalf, lam, big, ezeltje en eendje) met hun kenmerkende geluiden bij Klein Konijn komen. Daar waar een speciaal woord voor een babydier bestaat (varken-big), wordt het gebruikt. Grote, goed herkenbare, kleurige illustraties (zwart omlijnd) op een witte achtergrond, waar alleen kalf en lam moeilijk te onderscheiden zijn. De drie- tot vijfregelige tekst is in duidelijke zwarte letters met schreef, waarbij de gemaakte geluiden supergroot en vet zijn afgedrukt. Met veel herhaling: 'Waarom roepen jullie...? Jullie zijn toch geen ...? ... klinkt zo leuk.' Leuk prentenboek met grappig einde over dieren en hun geluiden. Vanaf ca. 2 jaar.

Boe! roept Klein Konijn

Een konijn doet niets liever dan allerlei dierengeluiden te maken. De dieren van de boerderij die hij tegenkomt - een kalf, een biggetje, een schaap, een ezeltje en een eendje - proberen ook graag eens een ander geluid uit. Het wordt een vrolijke boel. Het is een aanstekelijk boekje, met lief getekende dieren. Door de overvloed aan geluiden kan je het heel interactief voorlezen.