Titel
Step up 2
Regisseur
Jon M. Chu
Componist
Aaron Zigman
Uniforme titel
Step up 2 : the streets
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, 2008
1 dvd-video
Oorspr. opname
2008
Speelduur
ca. 93 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
7321932038187

Besprekingen

Amerikaanse dansfilm uit 2007 van Jon M. Chu, met Briana Evigan, Robert Hoffman e.a. Vervolg op Step up*. In dit vervolg is een stoer meisje de hoofdpersonage. Ze danst in een breakdancegroep die neigt naar een criminele bende. De jongen is een broertje van een beroemde balletdanser maar hij voelt zich aangetrokken tot breakdancen. De pers is het er over eens: het gaat niet om het verhaaltje maar om de spetterende dansscènes, net als in de vorige film. Mario Wisse (Metro 21-2-'08) zegt: 'Dansers spatten van het scherm'. Jan Pieter Ekker (Volkskrant 21-2-'08) geeft 3 (van 5) sterren: 'Het cliché-verhaaltje is slechts een excuus voor de wervelende dansscènes, waarin mooie, strakke, elastieken lijven Michael Jackson een houten klaas doen lijken. Ze slippen, sliden, spinnen, vallen en vliegen. Ze maken dubbele salto's en onnavolgbare spagaten. Freestyle, breakdance, streetdance en salsa wisselen elkaar in hoog tempo af.' De dvd bevat enkele leuke extra's.

Over Jon M. Chu

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Eva Rinaldi

Jonathan Murray (Jon) Chu (Palo Alto, 2 november 1979) is een Amerikaanse filmregisseur en producent.

Biografie

Jon M. Chu werd in 1979 geboren in Palo Alto (Californië) als de zoon van een Taiwanese moeder en een Chinese vader. Hij is de jongste van vijf kinderen. Zijn vader is chefkok Lawrence Chu, eigenaar van het restaurant Chef Chu's in Los Altos.

Chu studeerde in 2003 af aan de University of Southern California (USC). Aan de universiteit won hij als jonge filmmaker verscheidene prijzen.

Carrière

Na zijn studies werd Chu door verschillende studio's benaderd om enkele filmproducties te regisseren. Zo werkte hij voor Sony aan Bye Bye Birdie en een moderne verfilming van The Great Gatsby, schreef hij voor DreamWorks de musical Moxie en werkte hij voor Lionsgate en Warner Brothers aan respectievelijk de romantische komedie …Lees verder op Wikipedia