Boek
Nederlands

De maan is een spelbreker

Jon Ewo (auteur)
+1
De maan is een spelbreker
×
De maan is een spelbreker De maan is een spelbreker

De maan is een spelbreker

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Een jongeman richt de 'Lunatic Society' op om zijn vrienden, zichzelf en zijn relatie met zijn vriendin te redden van de maanziekte.
Onderwerp
Verliefdheid
Titel
De maan is een spelbreker
Auteur
Jon Ewo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Noors
Oorspr. titel
Manen er en diger pudding
Uitgever
Leuven: Davidsfonds, 2002
302 p.
ISBN
90-5908-030-0

Besprekingen

De zestienjarige Adam strijdt tegen de maanziekte (adolescentendepressie) die zijn vrienden, hem en zijn relatie met Claudia bedreigt. Hij doet dit door het oprichten van de 'Lunatic Society', een club waarmee hij zijn vrienden probeert op te vrolijken door het doen van kinderachtige dingen. Hiernaast loopt het verhaal van zijn ouders die met hun midlife-crisis kampen. Het taalgebruik is zeer hedendaags en humoristisch en is zowel technisch als inhoudelijk afgestemd op de gevorderde lezer. De vorm heeft iets van een dagboek, alhoewel er b.v. ook een sf-verhaal in verwerkt is. Er zijn geen illustraties behalve een voorplat in roodtinten met een portret van Adam. Een zeer prettig leesbaar verhaal dat iets wegheeft van de verhalen van Aidan Chambers; de schrijver gebruikt meer humor en minder gepsychologiseer om zijn verhaal te vertellen. Vanaf 14 jaar en zeker ook geschikt voor jong volwassenen.

Over Jon Ewo

Jon Ewo (Oslo, 29 juni 1957) is een Noors schrijver. Hij schrijft zowel voor volwassenen als voor jongeren. Er zijn vijf jeugdboeken van hem in het Nederlands verschenen.

Biografie

Jon Ewo is op 29 juni 1957 in het Noorse Oslo geboren. Hij deed een opleiding bibliotheekwerk en werkte vanaf 1981 als hoofd van een bibliotheek. In 1987 werd Ewo ook freelance redacteur, uitgever en schrijver. In 1986 kwam zijn eerste boek, een verhalenbundel, uit in Noorwegen. De eerste volwassenenroman volgde in 1991, en in 1993 waagde hij zich aan een jeugdboek. Die boeken schreef hij toen nog onder een andere naam: Holger Selmas.

Bibliografie

In het Nederlands verschenen

Er zijn al vijf boeken van Jon Ewo in het Nederlands verschenen. Deze jeugdboeken zijn allemaal bij Davidsfonds/Infodok uitgegeven.