Warre vindt een wezentje dat lijkt op een vogel en op een meisje. Hij neemt haar mee naar huis. Maar na een poosje vliegt ze plotseling uit. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Iep!
Naar het werk van
Joke Van Leeuwen
Componist
Tom Pintens
Acteur
Huub Stapel Diederik Ebbinge Joke Tjalsma
Taal
Nederlands
Uitgever
Warner Home Video, 2010
1 dvd-video
Oorspr. opname
2009
Speelduur
80 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
5051888056332

Besprekingen

Nederlandse kinderfilm naar het bekroonde boek* van Joke van Leeuwen, met in de hoofdrollen Huub Stapel en Joke Tjalsma als het middelbare echtpaar Warre en Tine. Warre is vogelaar en op een dag vindt hij een klein wezentje met vleugeltjes. Ze noemen haar Viegeltje. Warre denkt dat het een vogel is, maar Tine ziet het als een meisje. Als het herfst wordt, en de trekvogels vliegen naar het zuiden, vliegt het vogelmeisje weg van haar pleegouders. Als in een road-movie gaan Warre en Tine achter haar aan. Viegeltje wordt gespeeld door de zevenjarige Kenadie Jourdin-Bromley, die lijdt aan primordiale dwerggroei. Ze is 76 cm en weegt 3,5 kilo. Regisseuse Rita Horst (De Daltons, Knofje) distancieerde zich van haar film nadat producent Lemming Film er circa 10 minuten uitknipte om de film 'kindvriendelijker' te maken. Jann Ruyters (Trouw 18-2-'10): '(...) het gaat over los laten en afscheid nemen (...) fijnzinnige film, die met zoveel liefde, creativiteit en vakmanschap gemaakt is, maar wel s…Lees verder

Over Joke Van Leeuwen

Johanna Rutgera (Joke) van Leeuwen (Den Haag, 24 september 1952) is een Nederlands auteur voor kinderen en volwassenen, dichter, illustrator en performer. Ze woont in Antwerpen.

Biografie

Joke van Leeuwen werd geboren in Den Haag. Haar vader was theoloog en het grote gezin verhuisde regelmatig. Ze woonde onder meer in Amsterdam, Brussel, Kerkrade en Maastricht. In haar ouderlijk huis werd veel gelezen, muziek gemaakt en toneel gespeeld. Van haar tiende tot haar dertiende schreef en tekende ze een eigen huiskrant.

Van Leeuwen studeerde grafische kunsten aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen en de Hogeschool Sint-Lukas Brussel in Schaarbeek. Daarna studeerde ze geschiedenis aan de Vrije Universiteit Brussel waarover ze vertelde: "In die tijd moest zo'n studie juist ook exacte componenten hebben, dus ging het over manuren staking, waarbij je over tien uren staking niet weet of tien mannen een uur gestaak…Lees verder op Wikipedia

Suggesties