Dvd
Engels

Een luizenleven

John Lasseter (regisseur), Randy Newman (componist)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar, Vanaf 6-8 jaar
Genre:
De dappere mier Flik sluit vriendschap met een aantal mislukte circusartiesten. Samen verdedigen ze de mierenkolonie tegen de sprinkhanen.
Titel
Een luizenleven
Regisseur
John Lasseter
Componist
Randy Newman
Uniforme titel
A bug's life
Taal
Engels
Uitgever
Walt Disney Home Video, 2002
1 dvd-video
Oorspr. opname
1998
Speelduur
ca. 91 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Italiaans, Frans, Nederlands, Zweeds, Fins Ondertiteling: Nederlands, Italiaans, Frans
EAN
8711875937668

Besprekingen

'A bug's life' (Een luizenleven) was in 1998 na 'Toy story' de tweede animatiefilm die Disney samen met Pixar Studios maakte, beide geregisseerd door John Lasseter en beide volledig door de computer geanimeerd. De concurrerende studio Dreamworks was net iets eerder met de film 'Antz' en werd ervan beschuldigd het idee gestolen te hebben van Disney. Hoofdpersoon is de dappere mier Flik die de mierenkolonie wil verdedigen tegen de sprinkhaan Hopper en zijn bende. Hij krijgt de hulp van een aantal andere insecten die werken in een tweederangs circus. De film wemelt van de schattige en soms angstaanjagende diertjes en bevat indrukwekkende massascènes. Peter van Buren (Volkskrant 11-2-'99) schrijft: '(...) Aardige kinderfilm met frisse kleurtjes, gemaakt door vakmensen, maar het meesterwerk van de eeuw is een wat overdreven omschrijving. (...)' Ontving verschillende prijzen en een Oscarnominatie voor Beste muziek. Met extra's. Vanaf ca. 6 jaar.

Over John Lasseter

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door nicolas genin from Paris, France

John Alan Lasseter (Hollywood (Californië), 12 januari 1957) is een Amerikaanse filmregisseur en tekenfilmproducent. Hij is een van de oprichters van Pixar en is baas bij Walt Disney Animation Studios. Velen zien hem als de nieuwe Walt Disney, vanwege zijn geliefde animatiefilms. In 2011 kreeg Lasseter een ster op de Hollywood Walk of Fame. Begin 2019 verlaat Lasseter Pixar voor Skydance Animation, een studio die nog zo nieuw is dat zijn eerste film nog moet uitkomen. Lasseter kwam bij Pixar onder druk te staan wegens ongewenste intimiteiten in november 2017. Hij werd vervolgens op pensioen gestuurd maar wordt nu dus weer opgevist voor nieuwe projecten bij Skydance Animation.

Filmografie

Als regisseur

Films