Boek
Engels

Last night in Twisted River

John Irving (auteur)
+1
Last night in Twisted River
×
Last night in Twisted River Last night in Twisted River

Last night in Twisted River

Genre:
Een vader en zijn 12-jarige zoon slaan in 1954 in New Hampshire op de vlucht na een dodelijk ongeval waarbij de jongen een vrouw aanziet voor een beer die zijn vader aanvalt.
Titel
Last night in Twisted River
Auteur
John Irving 1942-
Taal
Engels
Uitgever
London: Bloomsbury, 2009
554 p.
ISBN
9781408801840 (hardcover) 9789023455806 (hardcover)

Andere talen:

Besprekingen

In de tweede zin van deze roman sterft een puber door tussen drijvende boomstammen te vallen vlakbij het dorp Twisted River. Even later slaat de 12-jarige Danny de minnares van zijn vader (de kok van de houtverwerkers) dood omdat hij haar aanziet voor een beer die zijn vader aanvalt. De volgende dag verlaten Danny en zijn vader het dorp, en blijven jarenlang op de vlucht voor een boze politieagent die verliefd was op de vermoorde vrouw. Ze worden geholpen door de ruige kerel Ketchum die een menage-à-trois vormde met Danny's vader en overleden moeder. Dit verhaal, dat zich afspeelt in 1954, Coos County, New Hampshire, is erg ingewikkeld; zelfs meer dan gebruikelijk bij Irving gebeurt hier ontzettend veel, ruim 500 pagina's en vijf decennia lang. Irving springt heen en weer in de tijd, kijkt voor- en achteruit en vertelt vele bizarre verhalen die niet altijd met de hoofdpersonen te maken hebben. Danny wordt later schrijver; zijn carrière toont vele overeenkomsten met die van Irving. Ele…Lees verder

Over John Irving

CC BY 3.0 - Foto van/door Dr. Jost Hindersmann Krimidoedel

John Winslow Irving (Exeter (New Hampshire), 2 maart 1942) is een Amerikaans schrijver. Hij werd vooral bekend met zijn boek De wereld volgens Garp. Tijdens zijn studententijd deed Irving aan worstelen; een verwijzing naar die sport komt in veel van zijn werk terug.

Levensloop

Jeugd

John Irving werd geboren op 2 maart 1942 in Exeter, New Hampshire, als zoon van Helen Frances Winslow. Zijn officiële naam op zijn geboortebewijs was John Wallace Blunt Junior. Zijn biologische vader, een piloot uit de Tweede Wereldoorlog, was tijdens een aanval neergeschoten terwijl hij zich met zijn vliegtuig boven het door Japan bezette Birma bevond. Hij en zijn ploeg waren veertig dagen lang vermist. Zijn vader overleefde de oorlog, maar keerde achteraf niet meer terug naar de moeder van Irving.

Zijn moeder hertrouwde toen Irving zes jaar oud was. Haar nieuwe echtgenoot adopteerde hem en zijn naam v…Lees verder op Wikipedia