Boek
Nederlands

Handboek fotografie : schitterende foto's van uw kind maken

John Hedgecoe (auteur)

Handboek fotografie : schitterende foto's van uw kind maken

Aanwijzingen voor het maken van kinderfoto's.
Extra onderwerp
Kinderfotografie
Titel
Handboek fotografie : schitterende foto's van uw kind maken
Auteur
John Hedgecoe
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Photographing your children
Uitgever
Aartselaar: Deltas, 2001
124 p. : ill.
ISBN
90-243-8001-4

Besprekingen

Een van de vele fotografieboeken van de hand van John Hedgecoe. Zijn werk kenmerkt zich door de grote hoeveelheid beeldmateriaal en de geringe hoeveelheid tekst. Dat is ook in dit boek het geval. Het is voornamelijk gericht op de beginnende amateur. De aanwijzingen bij de foto's zijn duidelijk en direct toepasbaar. Daarnaast zijn er regelmatig kaders met extra tips, die veel voor de hand liggende informatie nogmaals op een rij zet. Zwartwitfotografie is opvallend afwezig, terwijl slechts enkele pagina's aan digitale fotografie gewijd zijn. In het algemeen zal de enigszins gevorderde amateurfotograaf in dit boek weinig nieuws vinden, maar de fraaie kleurenfoto's maken het boek interessant om te bekijken.

Over John Hedgecoe

John Hedgecoe (Brentford, 24 maart 1932 - 3 juni 2010) was een Britse fotograaf die tientallen boeken over fotografie schreef en veel prijzen won.

Loopbaan

Op zijn 14e verjaardag kreeg hij zijn eerste camera. Tijdens zijn militaire dienstplicht deed hij mee aan de luchtfotografie die de bomschade van de oorlog moest vastleggen.

Vanaf 1957 was hij ingeschreven aan de Guildford School of Art en studeerde daar onder de baanbrekende fotografen Joy en Ifor Thomas. Bijzonder aan dit echtpaar was dat zij het gebruik van kleinbeeld-camera's afkeurden. In plaats daarvan werden de studenten aangemoedigd om hun onderwerpen op te stellen voor grote technische camera's.

Veel van zijn vrije tijd besteedde Hedgecoe aan zijn eigen fotoshoots. Hij experimenteerde met kleur en publiceerde zijn werk waar hij maar kon. Zoals Amateur Photographer of het society magazine Queen, waarvoor hij werkte van 1957 tot 1972. Hij bes…Lees verder op Wikipedia