Boek
Nederlands

De beschuldiging

John Grisham (auteur), Jolanda Te Lindert (vertaler)
+1
De beschuldiging
×
De beschuldiging De beschuldiging
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
De dertienjarige Theo Boone droomt van een carrière als advocaat. Deze toekomstdroom komt in gevaar wanneer men in zijn schoolkluisje gestolen tablets aantreft. Theo is de enige verdachte. Samen met zijn oom Ike gaat hij op zoek naar de echte dader.
Extra onderwerp
THR, Thrillers (jeugd)
Titel
De beschuldiging
Auteur
John Grisham
Vertaler
Jolanda Te Lindert
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The accused
Editie
2
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2012
206 p.
ISBN
9789400500907 (paperback)

Besprekingen

De beschuldiging is het derde boek in John Grishams ‘Kid lawyer’-serie. Deze paperback voor een jeugdig publiek is op dezelfde manier vormgegeven als Grishams boeken voor volwassenen, zodat beide doelgroepen het zonder gêne kunnen aanschaffen. Dat heeft de uitgeverij goed begrepen. Maar John Grisham, bestsellerauteur voor volwassenen, ook overtuigend schrijven voor een jonger publiek?
Spannend is het boek in ieder geval wel. Iemand probeert de hoofdpersoon, de dertienjarige, brave Theo Boone, te laten opdraaien voor een inbraak bij Big Mac’s, de lokale computerzaak. De politie vindt een aantal gestolen tablets in Theo’s kluisje op school. Theo — inmiddels de hoofdverdachte — gaat zelf op onderzoek uit met hulp van zijn oom Ike, een aan lager wal geraakte advocaat.
De dertienjarige Theo doet nogal volwassen aan. Hij gaat vriendschappelijk om met zijn leraren, zijn oom en de plaatselijke rechter. Hij heeft zijn toekomst uitgestippeld (na high school wil hij rech…Lees verder
Terwijl iedereen in het stadje de oren spitst om maar niets te missen van de vermeende misdaad van Pete Duffy, een van moord verdachte stadsgenoot die op de dag van zijn rechtszitting plotseling verdwijnt, verdwijnen er op school spullen uit het kluisje van Theo Boone, zoon van twee bekende advocaten uit het stadje Strattenburg (USA), worden zijn banden lek gestoken, vliegt er een steen door het raam van zijn studeerkantoortje en wordt hij valselijk verdacht van inbraak en diefstal van mobiele telefoons en de nieuwste tablets. Bijzonder goed en vlot geschreven derde deel uit de 'Kid Lawyer'-reeks van deze wereldberoemde thrillerauteur. Als Theo samen met zijn lievelingsoom Ike een plan bedenkt om achter de dader(s) te komen die het op hem gemunt hebben, wordt het tijd om het netwerk van zijn vriendenclub in te zetten. Het verhaal wordt slim en met veel gevoel voor emotie in korte hoofdstukken opgezet. Vanaf ca. 12 jaar.

Over John Grisham

CC BY 2.0 - Foto van/door Scott Brenner

John Grisham (Jonesboro (Arkansas), 8 februari 1955) is een Amerikaanse schrijver, bekend van juridisch drama.

Levensloop

Grisham is het tweede kind uit een gezin met vijf kinderen. Zijn ouders waren gematigde Southern Baptists. Zijn vader was bouwvakker en katoenkweker. Na veelvuldig verhuisd te zijn, vestigde de familie zich in 1967 in het kleine stadje Southaven in Mississippi. Daartoe door zijn moeder aangemoedigd, was de jonge Grisham een fervent lezer die vooral beïnvloed werd door het werk van John Steinbeck, waarvan hij met name de heldere schrijfstijl bewonderde. In 1977, behaalde Grisham zijn B.Sc. titel in accountancy van Mississippi State University. Tijdens zijn studie begon Grisham een dagboek bij te houden, iets dat later hielp bij zijn creatieve activiteiten. Na het behalen van de J.D. titel aan de juridische faculteit (School of Law) van de University of Mississippi, in 1981, werkte Grisham bijna tien jaar als ju…Lees verder op Wikipedia