Dvd
Engels

The Karate Kid ; The Karate Kid part II ; The Karate Kid part III

John G. Avildsen (regisseur), Ralph Macchio (acteur), Pat Morita (acteur)

The Karate Kid ; The Karate Kid part II ; The Karate Kid part III

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Genre:
De 17-jarige Daniel is net verhuisd naar Los Angeles. Als hij door een jeugdbende bedreigd wordt neemt hij karatelessen bij een oude Japanse meester. Daniel blijkt veel talent te hebben en leert dat karate een verdedigingssport is en geen aanvalssport. Vanaf ca. 12 jaar.
Bevat
Dvd 1 The Karate Kid
Dvd 2 The Karate Kid part II
Dvd 3 The Karate Kid part III
Onderwerp
Karate
Titel
The Karate Kid ; The Karate Kid part II ; The Karate Kid part III
Regisseur
John G. Avildsen
Acteur
Ralph Macchio Pat Morita
Componist
Bill Conti
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, © 2018
3 dvd-video's
Speelduur
122, 109, 108 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712609633979

Besprekingen

Box met drie Amerikaanse martial arts-films van John G. Avildsen. In ‘Karate kid’ (1984) verhuist de 17-jarige Daniël (Ralph Macchio) met zijn moeder van New Jersey naar Los Angeles en ontmoet een knap blond meisje waar hij verliefd op wordt. Als zij door een jeugdbende in elkaar geslagen wordt en ook hij bedreigd wordt, besluit hij de hulp in te roepen van klusjesman Mr. Miyagi (Noriyuki 'Pat' Morita), een oude meester in Oosterse vechtsporten. Mr. Miyagi stemt in om hem karatelessen te geven, maar zijn stelregel is dat karate een verdedigingssport is en geen aanvalssport. Daniël blijkt zeer talentvol en schrijft zich in voor een plaatselijk toernooi waar hij de kans krijgt de bende te vernederen. VPRO Cinema (vprogids.nl): ‘(…) Effectief formulevermaak van de makers van Rocky heeft zijn charme na decennia nog steeds niet verloren. (…) vervolgens zijn plaaggeesten decimeert conform het Amerikaanse wraakmotief. (…)’. Sandie Angulo Chen (commonsensemedia.org) schrijft dat de film soms …Lees verder

Over John G. Avildsen

John Guilbert Avildsen (Oak Park (Illinois), 21 december 1935 – Los Angeles, 17 juni 2017) was een Amerikaans filmregisseur. Hij won in 1977 de Oscar voor beste regisseur voor zijn film Rocky.

Loopbaan

Na een start als assistent-regisseur bij films van Arthur Penn en Otto Preminger oogstte Avildsen zijn eerste succes met de lowbudgetfilm Joe (1970), die lovende kritieken kreeg vanwege de prestaties van acteur Peter Boyle.

Dit begin werd gevolgd door een ander succes, Save the Tiger (1973), een film die werd genomineerd voor drie Oscars en die acteur Jack Lemmon de Oscar voor beste acteur bezorgde. Avildsens grootste succes was Rocky (1976), het vergaren van tien Oscar-nominaties en het winnen van drie, waaronder voor beste film en beste regisseur. Hij regisseerde later de film die verwacht werd het laatste deel in de serie te zijn, Rocky V (1990).

Andere films van hem zijn Cry Unc…Lees verder op Wikipedia