De negentigjarige Lucky woont in een stoffig woestijnstadje. Hij heeft een vaste dagelijkse routine en filosofeert over de naderende dood.
Taal
Engels
Uitgever
De Filmfreak, © 2018
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
120 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans Bevat ook de documentaire Harry Dean Stanton : Partly fiction
EAN
7436947550583

Besprekingen

Het drama ‘Lucky’ is het regiedebuut van veteraanacteur John Carroll Lynch en losjes gebaseerd op het leven van acteur Harry Dean Stanton, die veel bijrollen speelde en hier te zien is in zijn tweede hoofdrol, na ‘Paris, Texas’ (1984). De 90-jarige Lucky woont in een stoffig woestijnstadje in Arizona en heeft een vaste dagelijkse routine. Hij praat met stadgenoten, zit in de kroeg, kijkt televisie, luistert naar muziek, doet aan yoga. Wanneer hij op een dag in elkaar zakt, confronteert zijn dokter hem met de naderende dood, ‘de leegte’, zoals hij het zelf ziet. Stanton overleed kort na de opnames. De recensenten geven 3 of 4 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): ‘(…) Mooi, verstild, wrang-komisch regiedebuut van acteur Lynch (Fargo) is evident geïnspireerd door het werk van Jim Jarmusch. Een waardig monument voor Stanton (…)’. Dana Linssen (NRC 6-3-'18): '(...) melancholisch-contemplatieve film (...) geen film, maar een wandeling door de woestijn van een gezicht. Een monument voor een acteu…Lees verder

Over John Carroll Lynch

CC BY 2.0 - Foto van/door Daniel Hartwig from San Mateo, CA, USA

John Carroll Lynch (Boulder, 1 augustus 1963) is een Amerikaans acteur. Hij maakte in 1993 zijn film- en acteerdebuut met een naamloos rolletje in de aan Jack Lemmon en Walter Matthau opgehangen komedie Grumpy Old Men. Sindsdien speelde hij in meer dan veertig andere films, meer dan vijftig inclusief televisiefilms. Lynch is voornamelijk te zien in bijrollen.

Behalve filmrollen speelde Lynch wederkerende personages in meer dan honderd afleveringen van verschillende televisieseries. Zijn omvangrijkste rol daarin was die in de komedieserie The Drew Carey Show. Daarin speelde hij van november 1997 tot en met september 2004 Steve, de graag vrouwenkleren dragende broer van hoofdpersonage Drew Carey. Later was Lynch te zien als onder meer de ontsnapte crimineel Varlyn Stroud in de mysteryreeks Carnivàle en als openbaar aanklager Steve Sharpe in misdaadserie Close to Home.

Lynch trouwde in 1997 met actrice Brenda…Lees verder op Wikipedia