Singersongwriter Greta en platenbaas Dan zijn allebei gedumpt. Ze besluiten een album op te nemen in de straten van New York.
Onderwerp
Muziek
Titel
Begin again / written and dir. by John Carney
Regisseur
John Carney
Componist
Gregg Alexander
Acteur
Keira Knightley 1985- Mark Ruffalo Hailee Steinfeld Adam Levine Cee-Lo Green 1975-
Taal
Engels
Uitgever
E One, 2014
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013
Speelduur
ca. 99 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045242770

Besprekingen

Geslaagde feelgoodfilm (2013) en variatie op de succesfilm Once (2007) van dezelfde regisseur (John Carney). Kreeg in Once een Ierse straatzanger een schrijfpartner in een Tsjechische immigrante, in Begin again ontdekt de net ontslagen New Yorkse Dan (producer bij een platenmaatschappij), een prachtig zingend meisje (Keira Knighley met haar eigen stem), dat net aan de kant is gezet door haar doorbrekende popartiestenvriendje. Dan (Mark Ruffalo) gaat haar begeleiden en probeert met minimale middelen een album op te nemen. Daarbij trekt hij van de ene naar de andere New Yorkse locatie (metro, straathoek, dak van kantoor) om verschillende sferen te pakken voor zijn live-opnamen. 'Het concept dat Dan bedenkt, bekoort ook (...) Zo wordt Begin again een bruisende ode aan New York - een zomerse stadsymfonie', schrijft André Waardenburg (NRC 16-7-'14) en geeft 4 sterren. 'De scènes waarin [Dan] (...) een onwaarschijnlijk leger aan gastmuzikanten bijeen trommelt, zijn absoluut de leukste (…Lees verder

Over John Carney

John Charles Carney Jr. (Wilmington, 20 mei 1956) is een Amerikaanse politicus van de Democratische Partij. Sinds januari 2017 is hij de gouverneur van de Amerikaanse staat Delaware. Eerder was hij onder meer actief als luitenant-gouverneur en zetelde hij namens Delaware in het Huis van Afgevaardigden van de Verenigde Staten.

Biografie

John Carney werd geboren in Delaware, als tweede in een gezin van negen kinderen. Zijn familie stamt af van Ierse voorouders. Na de middelbare school ging Carney in 1974 studeren aan Dartmouth College in New Hampshire en behaalde daar in 1978 een Bachelor of Arts. Tussen 1982 en 1984 studeerde hij bestuurskunde aan de University of Delaware.

Met zijn vrouw Tracey, met wie hij in 1993 trouwde, kreeg Carney twee zonen.

Politieke loopbaan

Zijn eerste politieke ervaringen deed Carney op toen hij vanaf 1986 enkele jaren actief was als medewer…Lees verder op Wikipedia