Boek
Nederlands

De vallei van de goden

Johan Vandevelde (auteur)
+1
De vallei van de goden
×
De vallei van de goden De vallei van de goden

De vallei van de goden

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Het "Elfenblauw", een machtig symbool van de elfenwereld, wordt ontvreemd. Sander en zijn vrienden ontdekken dat de diefstal in verband staat met de nietsontziende huurlingenbendes die kinderen uit de dorpen roven. Sander vindt dat het zijn taak is als kroonprins om orde op zaken te stellen.
Onderwerp
Elfen
Titel
De vallei van de goden
Auteur
Johan Vandevelde
Taal
Nederlands
Editie
2de herz. dr.
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2011
345 p.
ISBN
9789059328082 (hardback)

Besprekingen

Sander, kroonprins van Cyndrië, reist door het land en hoort dat bij de elfen het 'juweel van Silnaris' is gestolen. Dit wordt in verband gebracht met de ontvoering van kinderen die geofferd moeten worden voor de god Garth. Sander en zijn vrienden proberen de kinderen te redden en beleven fantastische avonturen en weten zich daar telkens door een gewelddadige of fantasievolle toevalligheid uit te redden. De veelheid van acties, de snelle opeenvolging daarvan en de gewelddadigheid ervan roepen wel wat vragen op. Het verhaal van de Vlaamse auteur (1973) leest gemakkelijk. Het is een traditioneel fantasyverhaal met middeleeuwse kenmerken en fantasyfiguren als kabouters, elfen, trollen, draken en magiërs. Ten behoeve van de uitgave in Nederland is deze druk grondig herzien. Tekstdelen zijn veranderd en aangepast en ook eerdere plattegronden zijn verdwenen. Tweede deel in de serie 'Elfenblauw'*. Met sfeervol omslag. Vanaf ca. 12 jaar.

Over Johan Vandevelde

Johan Vandevelde (Brussel, 3 augustus 1973) is een Vlaams jeugdauteur en scenarist.

Levensloop

Vandevelde volgde de opleiding Audiovisuele Kunsten aan de filmschool RITS. In 1998 werd hij door een van zijn docenten aanbevolen voor een schrijfproef bij de Multimedia Group, waar op dat moment de laatste afleveringen van de serie Windkracht 10 werden ingeblikt. Johan Vandevelde werkte mee aan de strips gebaseerd op deze bekende televisiereeks en maakte deel uit van het oorspronkelijke creatieve team achter de televisiereeks Flikken.

In 2000 debuteerde Johan Vandevelde met het jeugdboek De tijdspoort, gebaseerd op een eerder geschreven scenario dat nooit gepubliceerd werd, en mocht hiervoor twee jaar later de eerste prijs van de Limburgse Kinder- en Jeugdjury in ontvangst nemen. In 2005 deed hij dit nog eens over met Na het Licht, deze keer bij de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury. Ook zijn derd…Lees verder op Wikipedia