Dvd
Engels

Andrew Lloyd Webber's The phantom of the opera

Joel Schumacher (regisseur), Gaston Leroux (naar het werk van), Andrew Lloyd Webber (componist)
Wanneer The Phantom, een misvormd muzikaal genie, verliefd wordt op een jonge zangeres, ontvoert hij haar naar de catacomben van de Opéra in Parijs
Titel
Andrew Lloyd Webber's The phantom of the opera
Regisseur
Joel Schumacher
Naar het werk van
Gaston Leroux
Componist
Andrew Lloyd Webber 1948-
Uniforme titel
The phantom of the opera
Taal
Engels
Uitgever
Paradiso Home Entertainment, 2007
1 dvd-video
Oorspr. opname
2004
Speelduur
136 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5410504968891

Besprekingen

Verfilming van de musical van Andrew Lloyd Webber door Joel Schumacher (Veronica Querin, Phone Booth) uit 2004. De roman van Gaston Leroux uit 1910 werd al vele malen eerder verfilmd. De Phantom, een misvormd muzikaal genie, terroriseert het personeel van de Opera in Parijs. Als hij verliefd wordt op een jong zangeresje, ontvoert hij haar naar de catacomben van het gebouw. De pers is verdeeld over deze verfilming en vindt hem te bombastisch of overbodig. Linda Engels (Metro 6-1-'05) vindt de film 'niet onaardig. Emmy Rossum als Christine is goed: ze heeft een mooie stem en speelt haar rol overtuigend. Het ziet er bovendien allemaal schitterend uit.' De film werd genomineerd voor 3 Oscars. In Nederland hebben 1,8 miljoen mensen de musical in het circustheater Scheveningen gezien. Vooral leuk voor musicalliefhebbers.

Over Joel Schumacher

Joel Schumacher (New York, 29 augustus 1939 - aldaar, 22 juni 2020) was een Amerikaans filmregisseur, scenarioschrijver en producent.

Filmografie

  • 2011 - Trespass
  • 2010 - Twelve
  • 2008 - Blood Creek
  • 2007 - The Number 23
  • 2004 - The Phantom of the Opera
  • 2003 - Veronica Guerin
  • 2002 - Phone Booth
  • 2002 - Bad Company
  • 2000 - Tigerland
  • 1999 - Flawless
  • 1999 - 8MM
  • 1997 - Batman & Robin
  • 1996 - A Time to Kill
  • 1995 - Batman Forever
  • 1994 - The Client
  • 1993 - Falling Down
  • 1991 - Dying Young
  • 1990 - Flatliners
  • 1989 - Cousins
  • 1987 - The Lost Boys
  • 1985 - St. Elmo's Fire
  • 1983 - D.C. Cab
  • 1981 - Th…Lees verder op Wikipedia