Dvd
Engels
Peter (12) wordt door piraten ontvoerd uit het weeshuis. In Neverland strijdt hij samen met James Hook tegen de gevreesde Blackbeard. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Peter Pan
Titel
Pan
Regisseur
Joe Wright
Acteur
Hugh Jackman Garrett Hedlund Rooney Mara Levi Miller
Componist
John Powell 1963-
Taal
Engels
Uitgever
Warner Bros. Entertainment, 2015
1 dvd-video
Oorspr. opname
2015
Speelduur
107 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Vlaams, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden
EAN
5051888209653

Besprekingen

De avonturen-fantasyfilm van Joe Wright (Anna Karenina; Atonement) vertelt wat er voorafging aan het boek van J.M. Barry. Peter woont in een weeshuis dat geleid wordt door strenge nonnen. Als hij 12 jaar oud is ontdekt hij dat zijn moeder misschien nog leeft, maar dan wordt hij samen met een aantal vriendjes ontvoerd door piraten en naar Neverland gebracht, waar de jongens hard moeten werken in de mijn om elfenstof te oogsten voor piratenhoofdman Blackbeard (Hugh Jackman). Samen met avonturier James Hook (Garrett Hedlund), Tiger Lily (Rooney Mara) en veel anderen probeert Peter Blackbeard te verslaan. De recensenten geven 2-3 sterren. Eric le Duc (Telegraaf 8-10-'15) ziet 'twee prima hoofdrolspelers' in een 'wonderschoon Neverland', maar ook: 'Alle schreeuwerige actie en visuele (3D-)bombast verpletteren de toch al schaars aanwezige emotionele kern van het verhaal: Peters zoektocht naar zijn verdwenen moeder. En voor zijn eerste familiefilm had Wright ook best wat kwistiger met humor …Lees verder

Over Joe Wright

CC BY 3.0 - Foto van/door DavidDjJohnson op de Engelstalige Wikipedia

Joe Wright (Londen, 25 augustus 1972) is een Brits filmregisseur.

Hij regisseerde onder meer de films Pride and Prejudice, Atonement, The Soloist, en Hannah. Hij won een BAFTA-award als beste nieuwkomer (regisseur).

Wright is gehuwd met Anoushka Shankar, een bekend sitarspeelster en dochter van Ravi Shankar.

Filmografie

  • 1997: Crocodile Snap (korte film)
  • 1998: The End (korte film)
  • 2005: Pride and Prejudice
  • 2007: Atonement
  • 2009: The Soloist
  • 2011: Hanna
  • 2012: Anna Karenina
  • 2015: Pan
  • 2017: Darkest Hour
  • 2020: The Woman in the Window
Lees verder op Wikipedia