Als Kyle zijn spaargeld kwijt raakt door een advies op te volgen van televisiepresentator Lee Gates valt hij binnen met een pistool en een bomgordel tijdens een live-uitzending van de show van Gates.
Onderwerp
Beurs, Hebzucht, Macht
Titel
Money Monster
Regisseur
Jodie Foster
Componist
Dominic Lewis
Acteur
George Clooney 1961- Julia Roberts Jack O'Connell
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, © 2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
95 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels en andere talen
EAN
8712609652444

Besprekingen

Thriller van Jodie Foster (The beaver; Orange is the new black) met topacteurs Julia Roberts en George Clooney. Lee Gates is de gladde presentator van een populaire show waarin beleggingsadviezen worden gegeven. Tijdens zijn live-show valt een man met een pistool binnen, die Gates een bomgordel omhangt en een uitleg eist voor het feit dat hij al zijn spaargeld is kwijtgeraakt nadat hij een advies van Gates opvolgde. Achter de schermen zet opnameleider Patty de uitzending voort en communiceert via een oortje met Gates. De recensenten geven 2-3 sterren en zijn het erover eens dat de film 'niet uit de verf komt'. Bor Beekman (Volkskrant 13-5-'16): 'Jodie Foster tuigt haar eerste thriller bekwaam op. De studio fungeert als snelkookpan: spannend, soms ook onverwacht grappig. Met een grimassende George Clooney als tv-kwal die rap aan kleur verliest zodra hij dan toch, in sneltreinvaart, een beter mens moet worden. Ook de gegijzelde show ondergaat zo'n transitie: van entertainment tot onderz…Lees verder

Over Jodie Foster

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Alicia Christian (Jodie) Foster (Los Angeles, 19 november 1962) is een Amerikaanse actrice, regisseur en producent.

Biografie

Afkomst en opleiding

Jodie Foster werd geboren als Alicia Christian op 19 november 1962 en was de jongste van de vier kinderen van Lucius Foster III, luitenant-kolonel bij de Amerikaanse Luchtmacht, en Evelyn 'Brandy' Almond, gewezen jazz-zangeres en pr-verantwoordelijke voor filmproducent Artur P. Jacobs. In 1963, enkele maanden na Jodies geboorte, ging het koppel uit elkaar waarna moeder Evelyn en de kinderen een nieuw gezin vormden met haar nieuwe lesbische levensgezellin Joséphine Dominguez Hill. Omdat plusmoeder Jo Dominguez al snel een sterke band ontwikkelde met de kinderen werd "aunt Jo" (tante Jo) door hen ook wel liefkozend "Jo D." genoemd en ging Alicia Christian voortaan onder deze (fonetisch geschreven) koosnaam 'Jodie' door het leven.

De…Lees verder op Wikipedia